Šport > Košarka
4427 ogledov

NBA zvezdnik naj bi prizadejal hude poškodbe svojemu dekletu

Kevin Porter ml. Profimedia
Košarkar moštva Houston Rockets Kevin Porter ml, ki obtožb ne priznava, je bil po plačilu varščine izpuščen na prostost.

Košarkar moštva Houston Rockets Kevin Porter ml. se je 43 dni pred začetkom nove sezone v severnoameriški ligi NBA znašel v težavah. Ameriška policija je Porterja v začetku tedna aretirala zaradi napada na dekle, 26-letno košarkarico Kysre Gondrezick, ki je v ligi WNBA igrala za Indiana Fever in Chicago Sky, je poročal ESPN.

Kot navaja medijska mreža ESPN, se je dogodek zgodil v hotelu Millennium Hilton v New Yorku, v katerem sta bivala. Po policijskem poročilu Gondrezick Porterja ni spustila v sobo, ko se je vrnil v zgodnjih jutranjih urah. Porter je s pomočjo hotelskega varnostnika uspel vstopiti v sobo, nato pa naj bi napadel dekle, navaja policija.

Slovenska košarkarska reprezentanca Po koncu SP Šport Fiba: Slovenija ni več del elitne deseterice

"Ob 6.45 zjutraj se je policija odzvala na klic 911 zaradi prijave telesnega napada, policija je po prihodu aretirala 23-letnega znanega posameznika, ki je žensko večkrat udaril in jo davil," so po dogodku sporočili iz policije.

Gondrezick je kasneje dejala, da jo je Porter s pestjo večkrat udaril v obraz, zaradi česar je dobila ureznino nad desnim očesom ter modrico in močno bolečino na obrazu. Z dlanema ji je tudi močno stisnil vrat, zaradi česar je imela težave z dihanjem, močan stik pa ji je na vratu pustil rdečino in modrice. Po napadu je morala v bolnišnico na zdravniški pregled, kjer so ugotovili zlom vratnega vretenca.

Dončić na zabavi Po SP v košarki Šport V javnost pricurljal posnetek Dončića z zabave, Srbi pokajo od ponosa

Porterja so v torek po policijskem pridržanju izpustili po plačilu varščine v višini 75.000 dolarjev. Prav tako mu je bilo ukazano, naj se drži proč od Gondrezick.

"To je resen primer nasilja v družini," je na sodišču dejala pomočnica okrožnega tožilca Manhattna Mirah Curzer.

Porter se je v postopku pred preiskovalnimi organi izrekel za nedolžnega za napad v hotelu. Sicer ni šlo za prvi incident v zvezi z Gondrezick. Pred tem naj bi s svojim avtomobilom trčil v njenega.

Novembra 2020, ko je igral za Cavaliers, so Porterja aretirali, potem ko je policija v njegovem avtomobilu po trčenju našla nabito pištolo in marihuano.

V Clevelandu so ga kasneje zamenjali in ga poslali v Houston, Povod za menjavo je bil Porterjev izbruh pri generalnem direktorju Cavaliersov, potem ko je ugotovil, da so njegovo omarico premaknili, da bi naredili prostor za novo pridobljenega igralca.

Brandon Hunter Mnogo prezgodaj Šport Nekdanji NBA-jevec umrl po vadbi joge

Porter se bo moral zglasiti na sodišču oktobra, ko se bodo začele tudi pripravljalne tekme v ligi NBA pred začetkom sezone konec oktobra.

Pri Houstonu še niso ukrepali zoper igralca. "Smo v postopku zbiranja informacij o zadevi, ki vključuje Kevina Porterja ml.," so zapisali v izjavi, ki so jo poslali ESPN.

Porter je bil v sezoni 2022/23 drugi najboljši igralec Rockets z najboljšim povprečjem v karieri, dosegal je 19,2 točke na tekmo, ob tem je moštvu pomagal tudi s 5,7 asistence in 5,3 skoka na tekmo.

Vstopa v svojo peto sezono v ligi NBA in četrto v Houstonu, potem ko je kot novinec sezono 2019/20 preživel pri Cleveland Cavaliers. Na naboru leta 2019 so ga Milwaukee Bucks izbrali kot 30. izbor.

"Gre za grozljive obtožbe, o tem ni dvoma, a seveda ne vem nič več o dejanskih dejstvih, razen tega, kar sem prebral v medijih," je v sredo v New Yorku dejal komisar lige NBA Adam Silver. "Imamo politiko ničelne tolerance do nasilja v družini, o čemer smo se kolektivno pogajali z združenjem igralcev."

Liga NBA je Porterja aprila 2021 kaznovala s plačilom globe v višini 50.000 dolarjev kazni zaradi kršitve zdravstvenih in varnostnih pravil lige glede covida-19, ko je obiskal striptiz klub v Miamiju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.