Šport > Košarka
1240 ogledov

Nekdanji NBA-jevec umrl po vadbi joge

Brandon Hunter Twitter
Športni svet je pretresla novica o nenadni smrti nekdanjega profesionalnega košarkarja.

Iz ZDA prihaja žalostna novica o smrti nekdanjega NBA-jevca Brandona Hunterja. Star je bil 42 let. Uradni razlog njegove smrti še ni znan.

Po poročanju ameriških medijev se je Hunter zgrudil po vadbi joge, medtem ko so druge okoliščine njegove smrti za zdaj še uganka.

Hunterja, ki je igral na položaju krilnega centra, je leta 2003 v drugem krogu nabora kot 56. po vrsti izbralo moštvo Boston Celtics. Po samo eni sezoni v dresu slovite franšize iz Massachusettsa je eno leto igral za Orlando Magic, nato pa se je podal v Evropo, kjer je med drugim branil barve Panathinaikosa, Napolija in Hapoela.

V kratki NBA karieri je odigral 67 tekem rednega dela in v povprečju prispeval 3,3 točke, 2,8 skoka in 0,3 podaje na tekmo. V krstni sezoni je odigral tudi tri tekme končnice, v kateri je Boston z metlo izpadel proti Indiani.

Po koncu kariere je ustanovil športno agencijo in pridobil status agenta pod okriljem Mednarodne košarkarske zveze (Fiba).

Novico o njegovi smrti je javnosti posredoval Jeff Boals, trener košarkarske ekipe na Ohio University, katero je Hunter obiskoval pred prebojem v svet profesionalne košarke.

Tim O'Shea, nekdanji trener univerzitetnega moštva iz Ohia, je na družbenih omrežjih razkril, da se je Hunter zgrudil po vadbi joge.

"Bil je najboljši košarkar, kar sem jih treniral. Blestel je že na Ohio University, kasneje pa je igral za Boston in Orlando v ligi NBA in zgradil uspešno kariero v Evropi," je zapisal O'Shea.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.