Šport > Košarka
2881 ogledov

Drugi najboljši igralec Dallasa minule sezone našel novo ekipo

Christian Wood in Luka Dončić Profimedia
Odlični center se po enoletni avanturi pri Dallas Mavericks seli k Los Angeles Lakers.

Čeprav je bil minulo sezono ob prvemu zvezdniku Luki Dončiću daleč najboljši igralec NBA ekipe Dallas Mavericks (Kyrie Irving se je ekipi pridružil šele proti koncu, tako da če gledamo celotno sezono, je zagotovo imel manjši vpliv), je bilo hitro jasno, da Christian Wood po vsega eni sezoni zapušča Dallas.

Čeprav je blestel vsakič, ko je dobil priložnost, preprosto ni bil po godu glavnemu trenerju Jasonu Kiddu, ki je tekom sezone večkrat javno kritiziral svojega najboljšega centra, katerega je tudi prepogosto imel na klopi v ključnih trenutkih, ko se je tekma odločala.

Wood je kljub kar 16,6 točkam in 7,3 skokom na tekmo v začetni peterki začel vsega 17 tekem, na koncu pa je imel praktično enako minutažo kot dosti slabša Maxi Kleber (5,9 točk in 3,6 skokov na tekmo) in Dwight Powell (6,7 točk, 4,1 skokov na tekmo). Zato tudi ni bilo nobeno presenečenje, da sta po koncu sezone in izteku pogodbe igralec in klub šla vsak po svoji poti.

Nekateri navijači Dallasa, ki jim je Wood resnično prirasel k srcu, so sicer upali, da bo vodstvo ekipe na koncu, če Mavericki na trgu prostih igralcev ne bodo našli prave rešitve pod obročema, vendarle ponudilo novo pogodbo igralcu, ki je pred menjavo z Dallasom za Houston povprečno dosegal kar 21 točk in 10 skokov na tekmo.

Toda od srede dalje je jasno, da Wood zagotovo zapušča Luko in Dallas, saj je sklenil dvoletno pogodbo z Los Angeles Lakers, kjer se bo pridružil zvezdniški ekipi, katero sestavljajo LeBron James, Anthony Davis in Austin Reaves. Woodu je v letu, ki ga je preživel pod glavnim trenerjem Jasonom Kiddom, celo toliko padla vrednost, da je podpisal za veteranski minimum in bo prvo sezono zaslužil vsega 2,7 milijonov dolarjev, v drugi pa 3 milijone dolarjev, medtem ko je še minulo sezono za Mavericke igral za 14 milijonov dolarjev.

Toda Wood, ki je zaradi slabše sezone in številnih (neupravičenih) kritik s strani Kidda ostal brez pravih snubcev, je na koncu sprejel precej nižjo pogodbo, kot bi si jo sicer zaslužil, saj verjame, da bo v navezi z Jamesom in Davisom ponovno dokazal svojo kvaliteto in si dvignil vrednost. Sklenjena pogodba ima tudi tako imenovano "player option", kar pomeni, da Wood odloča, ali želi po koncu prve sezone sprožiti pogodbo tudi za drugo leto, ali pa se po vsega eni sezoni odpravi na trg prostih igralcev iskat dosti donosnejšo pogodbo.

Vsekakor odlična poteza Wooda, ki ima tako celotno sezono na voljo, da dokaže, da je bil zgolj še ena izmed mnogih Kiddovih napak na klopi Dallasa ter da je dosti boljši igralec, kot verjame Kidd. Ob vsem tem pa je največji poraženec zagotovo Luka Dončić, ki je popolnoma nesmiselno zaradi Kiddovih muh izgubil enega boljših soigralcev odkar se je leta 2018 pridružil ekipi Dallas Mavericks.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice