Šport
3845 ogledov

Šef Dallasa nedvoumen glede hierarhije med Dončićem in Irvingom

Kyrie Irving Dallas Mavericks Reševalni pas/Twitter
Lastnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks je še enkrat dal jasno vedeti, kdo je prva violina v Dallasu.

Ameriški milijarder Mark Cuban, ki ima v lasti teksaško ekipo Dallas Mavericks, je pred dnevi gostoval v podkastu NBA košarkarja Patricka Beverleyja, kjer je med drugim spregovoril o razlogih za neuspeh v lanski sezoni.

Dallas je namreč leto po tem, ko je zaigral v finalu zahodne konference, obstal pred vrati končnice, in to kljub temu, da se je sredi sezone ekipi pridružil Kyrie Irving, v katerem naj bi Luka Dončić dočakal dostojnega pomočnika v lovu na šampionski prstan.

Kyrie Irving Dallas Mavericks | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Irving je pred nekaj tedni sklenil triletno podaljšanje z Dallasom, kar pomeni, da bosta imela zvezdnika v prihajajočih sezonah vsaj še nekaj priložnosti za skupni pohod na NBA prestol.

"Če pogledamo lansko sezono, smo imeli težave, ki nisi imele nobene povezave z Lukom ali Kyriejem. Ko sta igrala skupaj, sta bila med petimi najboljšimi dvojci v ligi," je poudaril Cuban.

"Nismo bili ekipa, v kateri bi bili vsi igralci predani svoji vlogi na igrišču. Leto prej, ko smo igrali v finalu Zahoda, je vsak igralec poznal svojo vlogo in jo tudi opravljal. Lani temu ni bilo tako. Ne gre za Kyrieja ali Luko. Onadva sta vedela, kaj je njuna vloga. Ko so drugi igralci začeli igrati zase, se je učinek sleherne naše napake močno povečal," je dodal Cuban.

Iskreno je priznal, da je bil pred prihodom Irvinga tudi sam pod vplivom kritičnega medijskega poročanja, vendar je kmalu spoznal, da "kontroverzni" zvezdnik ni tako razdiralen, kot so to namigovali njegovi nasprotniki. 

"Kyrieja nisem poznal, vedel sem samo to, kar sem prebral o njem. Ko vidiš, da nekdo preskakuje iz moštva v moštvo, dobiš določeno predstavo o tem človeku. Ko pa sem se pogovarjal z ljudmi, sem ugotovil, da ga imajo vsi radi. Ljudje ga imajo radi. Zdaj, ko ga bolje poznam, to razumem."

"Kyrie rad razmišlja o rečeh in želi si vzpostaviti odnos z ljudmi, dobro pozna samega sebe in želi osebnostno napredovati, toda obenem se zaveda, da je to zdaj njegova priložnost. Če bo moral spet oditi... Človek se vpraša, ali lahko prideš v hišo slavnih, če zamenjaš pet ekip? Tudi če si dovolj talentiran," je Irvingov položaj osvetlil Cuban in še enkrat razjasnil vse dvome o hierarhiji med obema zvezdnikoma Dallasa.

"Kyrie je zelo pameten. Zaveda se, da je to Lukova ekipa. In tukaj ni nobenih mordajev ali čejev. To je Lukova ekipa. Kyrie lahko igra na dvojki. Luka je tako dober, da ko je on v igri, bo Kyrie naredil to, kar bo potrebno," je poudaril Cuban.

Luka Dončić Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.