Šport > Košarka
5674 ogledov

Irving med svetovnim prvenstvom pošiljal sporočila Dončiću

Irving Twitter
Košarkarski zvezdnik Kyrie Irving je bil med nedavnim svetovnim prvenstvom vseskozi v kontaktu s klubskim soigralcem Lukom Dončićem.

Košarkarji moštva Dallas Mavericks so po večmesečnem premoru spet zavihali rokave v okviru priprav na prihajajočo sezono lige NBA. Z novinarji se je pogovarjal Luka Dončić, ki še vedno ni povsem okreval po poškodbi stegenske mišice, pred mikrofon pa je stopil tudi njegov zvezdniški soigralec Kyrie Irving.

Ameriški organizator igre se v prihajajoči sezoni nadeja bolj plodnega sodelovanja z slovenskim asom, potem ko je Dallas v lanski ostal pred vrati NBA končnice.

Razkril je tudi, da je bil med nedavnim svetovnim prvenstvom, na katerem je Slovenija osvojila sedmo mesto, v kontaktu s klubskim soigralcem.

Irving je Dončiću poslal več sporočil, s katerimi ga je želel še dodatno vzpodbuditi k boljšim predstavam pod obročema.

Porsche Panamera 4 Luka Dončić Dražba Šport Za toliko denarja se prodaja prvi avtomobil Luke Dončića

"Vsake toliko časa sem mu poslal sporočilo in ga opomnil, da sva bila jaz in Dirk (Nowitzki, op. a.) MVP svetovnega prvenstva, tako da čakava, da bo tudi on osvojil to priznanje. Sčasoma ga bo dobil. Poskušal sem mu vliti dodatne motivacije," je povedal ameriški branilec.

Luka Dončić Spremembe Šport Dallas povlekel veliko potezo, ki neposredno zadeva Dončića

Dončić je ob prvem druženju s predstavniki sedme sile napovedal boljše čase za Dallas Mavericks. Prepričan je, da bo naveza z Irvingom v prihajajoči sezoni delovala bolje kot v lanski, v kateri niso imeli dovolj časa za uigravanje in oblikovanje prave kemije.

Ker je Irving v Dallas prispel sredi sezone, sta se bila zvezdnika primorana spoznavati na uradnih tekmah, kar je nekajkrat privedlo do zmede na parketu in botrovalo zapravljenim priložnostim v odločilnih trenutkih srečanja.

Luka Dončić Video Šport Luka Modrić izzval Luko Dončića!

"Oba z Lukom sva zelo usposobljena, ob njem je igranje košarke za vse nas precej bolj enostavno. Ker je toliko pozornosti na njem, smo imeli ostali na voljo kar nekaj odprith metov. Ko sem se pridružil ekipi, sem ga poskušal razbremeniti tega pritiska," je povedal Irving.

Kyrie Irving | Avtor: Print Screen Print Screen

"Vsake toliko sva bila preveč pasivna drug z drugim. Oba sva 'ubijalca' na igrišču in hočeva zmagovati. Ohraniti morava to miselnost in poskušati voditi ekipo po svojih najboljših močeh. Lani se je vse zgodilo tako hitro. Bili smo pod velikim pritiskom, da moramo takoj zmagati. Luka in Kyrie skupaj, zakaj ne zmagujete? Odgovarjati smo morali na vprašanja, na katera nismo bili pripravljeni," je razloge za neuspeh še osvetlil Američan.

Damian Lillard Velika rošada Šport Prestopna bomba v ligi NBA: superzvezdnika združila moči

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.