Šport > Košarka
12136 ogledov

Phoenix ponudil Dallasu superzvezdnika, Mavericks ga zavrnili

deandre ayton Profimedia
Odlični center ekipe Phoenix Suns je bil letošnje poletje blizu prestopa k ekipi Dallas Mavericks.

Prvi izbor NBA nabora leta 2018 DeAndre Ayton ima nov klub. Igralec, ki so ga Phoenix Suns izbrali dve mesti pred Luko Dončićem, se po petih letih igranja v Arizoni v zvezdniški menjavi treh ekip seli k Portland Trail Blazers. S tem so tudi zaključena ugibanja, da bi lahko Dallas Mavericks poizkušali Aytona zvabiti v svoje vrste.

Damian Lillard Velika rošada Šport Prestopna bomba v ligi NBA: superzvezdnika združila moči

Ponoči je namreč prišlo do odmevne menjave, v katero so bile udeležene tri ekipe in poleg Aytona še dva velika košarkarska superzvezdnika. Po opravljeni menjavi se je Ayton skupaj z Jruejem Holidayem in Toumani Camarajem pridružil Portlandu, Milwaukee Bucks so dobili Damiana Lillarda, medtem ko se Grayson Allen, Jusuf Nurkić, Nassir Little in Keon Johnson selijo k Phoenix Suns.

Slednji so se tako končno rešili svojega zvezdniškega centra, potem ko se ga je celotno poletje povezovalo s številnimi ekipami in odhodom iz Phoenixa. Z 213 centimetrov visokim centrom, ki je lani v povprečju dosegal 18 točk in 10 skokov na tekmo, se je tako v obdobju med obema sezonama povezovalo tudi Dallas Mavericks našega Dončića, a na koncu ni bilo nič od dogovora.

Sprva je veljalo prepričanje, da Phoenix Suns za svojega orjaka zahtevajo preveč, po opravljeni menjavi in Aytonovi selitvi v Portland pa je sloviti novinar, ki spremlja dogajanje pri Dallas Mavericks, Tim MacMahon, udaril z novico, da Suns sploh niso imeli visokih zahtev. V zameno za tip igralca, ki ga Dallas krvavo potrebuje, naj bi si pri Phoenixu želeli zgolj nekonstantnega in pogosto poškodovanega Tima Hardawaya jr. ter Richauna Holmesa, ki se je Dallasu pridružil letošnje poletje, potem ko je v minuli sezoni grel klop Sacramento Kings.

Toda Dallas Mavericks, ki so najbolj tanki ravno na centrski poziciji, so menjavo, katero so jim Phoenix Suns ponudili na noč nabora, preprosto zavrnili. Po poročilih Marca Steina so namreč Mavericks poizkušali v menjavo na vsak način zapakirati še svojega JaVala McGeeja, katerega so plačevali skoraj šest milijonov dolarjev na leto za vsega dobrih osem minut, ki jih je povprečno odigral na tekmo, tekom katerih je dosegal nekaj malega več kot štiri točke.

Luka Dončić in Javale McGee | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas Mavericks so tako zamudili priložnost, da precej ugodno dobijo košarkarja, ki bi ga krvavo potrebovali. Mavs imajo namreč precejšnje težave pod obema obročema, center z Bahamov, ki velja za enega najboljših skakalcev v ligi, pa bi nemudoma odpravil to pomanjkljivost. Prav tako odlično postavlja blokade in bi se tako v napadu odlično razumel z našim Luko, ki zna fantastično izkoristiti dobro postavljene blokade.

Dallas Mavericks so nato na isti večer, ko so zavrnili ponudbo Phoenixa, na naboru s svojim prvim izborom izbrali Derecka Livelyja, za katerega upajo, da se bo razvil v odličnega centra in bo zapolnil vrzel pod Dallasovim obročem. Če pa se eksperiment z Livelyjem ne bo posrečil, pa bo Dallas še dolgo preganjala ta zavrnjena menjava s Phoenixom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 09:01 29.september 2023.

    Pri Dallasu sta Cuban in Harrison totalno nesposobna sestaviti konkurenčno ekipo! Na sploh Cuban gleda kako bi čim manj zapravil! Goljuf bo ostal goljuf!

Sorodne novice