Šport > Košarka
1092 ogledov

Prestopna bomba v ligi NBA: superzvezdnika združila moči

Damian Lillard
Dolgoletni član Portland Trail Blazers Damian Lillard se seli v Milwaukee, kjer bo združil moči z Giannisom Antetokounmpom.

Ameriški košarkarski zvezdnik Damian Lillard se bo v veliki menjavi igralcev v severnoameriški ligi NBA preselil iz Portlanda v Milwaukee, je poročalo več medijev, vključno z ESPN in The Athletic. Lillard se bo tako v Milwaukeeju pridružil dvakratnemu najkoristnejšemu igralcu lige Giannisu Antetokounmpu.

Lillard, ki je vseh enajst sezon v NBA igral v dresu Portlanda, je julija zahteval menjavo kluba, zdaj se mu je želja uresničila, v menjavo pa so vpleteni trije klubi, ob Portlandu in Milwaukeeju še Phoenix.

Portland bo dobil Jrueja Holidaya in izbore na naboru od Milwaukeeja, ob tem pa bo iz Phoenixa prejel še Deandreja Aytona (prvi izbor na naboru 2018, ko je bil izbran tudi Dallasov zvezdnik Luka Dončić) in Toumanija Camaraja. Phoenix pa bo dobil Graysona Allena iz Milwaukeeja ter Jusufa Nurkića, Nassirja Littla in Keona Johnsona iz Portlanda.

Lillard je v prejšnji sezoni dosegal po 32,2 točke na tekmo, kar je največ v karieri, a se Portlandu ni uspelo prebiti v končnico drugo sezono zapovrstjo.

Njegov prestop v Milwaukee je po drugi strani izpolnitev Antetokounmpovih želja, saj je upravo večkrat pozval, naj naredi vse, da se Milwaukee lahko kosa z najboljšimi v vzhodni konferenci in v ligi.

Antetokounmpo je vodil Milwaukee do naslova prvaka 2021, bil je tudi prvi nosilec v končnici prejšnje sezone, a ga je tam presenetil Miami, sicer domnevno najbolj zaželena Lillardova destinacija.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • johan 22:15 27.september 2023.

    Dobra pridobitev za Milwaukee.