Šport > Košarka
7486 ogledov

Bil pred vrati Dallasa, zdaj podpisal za enega favoritov za naslov

Kelly Oubre Jr. Profimedia
Philadelphia je pripeljala Oubreja mlajšega, katerega se je velik del poletja povezovalo z Dallas Mavericks.

Vodstvo košarkarskega kluba Philadelphia 76ers iz severnoameriške lige NBA je igralski kader okrepilo s Kellyjem Oubrejem mlajšim. Philadelphia, ki čaka na naslov prvaka vse od leta 1983, je 27-letnega Američana pripeljala po njegovi najboljši sezoni v osemletni karieri v NBA.

Oubre mlajši je namreč v minuli sezoni za Charlotte Hornets v povprečju dosegal 20,3 točke, 5,2 skoka, 1,4 ukradene žoge in 1,1 podaje. 15. izbor nabora 2015, je v zadnjih petih sezonah vselej povprečno dosegal več kot 15 točk, v karieri pa ima na 527 tekmah za Washington, Phoenix, Golden State in Charlotte povprečje 12,8 točke.

Oubre Jr. sicer slovi kot izjemen atlet, ki se zna prebiti pod obroč in zaključevati akcije, v preteklosti pa je pogosto imel vlogo igralca, ki je po vstopu v igro s klopi v moštvo vnesel dodatno energijo, obenem pa se lahko nanj vedno zaneseš, da bo prispeval vsaj kakšnih 15 točk na tekmo.

Zanimivo je tudi, da kljub rekordni sezoni na trgu vseeno ni bilo prevelikega zanimanja za Oubreja Jr., zato je še tele tako pozno prišel do nove pogodbe. V Philadelphii se bo pridružil močnemu jedru, ki ga sestavljajo Joel Embiid, James Harden, Tobias Harris in Tyrese Maxey.

Med poletjem je sicer  strokovnjak za NBA prestope in voditelj NBA podcasta HoopsHype Michael Scotto poročal, da se Mavericks zelo zanimajo za Kellyja Oubreja Jr., katerega naj bi ocenili za najboljšega in klubu najbolj zanimivega košarkarja na trgu prostih igralcev. A na koncu ni prišlo do dogovora.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice