Šport > Košarka
16672 ogledov

"Oba sta stara 23 let. Kdo zmaga?" Dončićev odgovor je velik hit

Luka Dončić Dirk Nowitzki Profimedia
Hipotetični dvoboj med Lukom Dončićem in Dirkom Nowitzkim spet buri navijaško domišljijo.

Kdo bi v zmagal v doboju ena na ena med Lukom Dončićem in Dirkom Nowitzkim, če bi bila oba na vrhuncu svojih moči? To vprašanje je v teh dneh spet razvnelo domišljijo navijačev košarkarske ekipe Dallas Mavericks.

Dončić in Nowitzki veljata za najboljša košarkarja v zgodovini teksaške franšize. Ko se je tedaj komaj 19-letni Slovenec pred petimi leti preselil v ligo NBA, je bil nemški veteran na njenih izhodnih vratih.

Po eni skupni sezoni je Nowitzki predal štafetno palico svojemu nasledniku in našel novo poslanstvo v strokovnem štabu, kateremu se je pridružil kot posebni svetovalec.

Luka Dončić Razkrita vsebina Šport Irving med svetovnim prvenstvom pošiljal sporočila Dončiću

O primerjavah med Dončićem in Nowitzkim je bilo v preteklih letih napisanega že veliko, navijači pa si še vedno niso enotni, kdo bi zmagal v hipotetičnem obračunu ena na ena, če bi bila oba košarkarja v svoji najboljši formi? 

Novo razpravo na to temo so sprožili na navijaškem profilu MFFL, kjer so sledilce vprašali, kdo bi premagal koga, če bi bila oba stara 23 let? 

Dončić "Ceneno!" Šport Sarkazem? Novinar nemudoma vrnil udarec Dončiću

Odgovori so bili različni, nekateri so nagibali v eno, drugi v drugo stran, za zabavno popestritev pa je poskrbel kar Dončić, ki je za zmagovalca tega teoretičnega dvoboja razglasil Nowitzkega!

"Dirk," je kratko in jedrnato zapisal Luka in s tem navdušil navijaško skupnost. "Skromni GOAT (največji vseh časov, op. a.)." je komentiral nek pristaš ekipe. "Morda imaš prav, toda v zgodovini ni bilo ekipe, ki bi premagala vaju z Dirkom, če bi igrala skupaj," je menil drugi.

Dončićeva skromnost je samo še en pokazatelj medsebojnega spoštovanja med obema legendama. Tudi Nowitzki je o svojem nasledniku vedno govoril le izbranimi besedami. Ko so ga pred dvema letoma vprašali, kdo je največji Maverick vseh časov, je Nemec pokazal na Dončića. "Saj me je že prehitel," je skromno dejal.

Kot v igrici Šport Posnetek Dončića, ki je Irvinga pustil odprtih ust

Svojega aduta v hipotetičnem spopadu Dončića in Nowitzkega je leta 2021 imenoval tudi lastnik moštva Mark Cuban. Odločil se je za Nowitzkega z obrazložitvjo, da je bil Nemec v enakem obdobju kariere, kot je bil takrat Dončić, boljši strelec od Slovenca.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.