Šport > Košarka
9947 ogledov

Še lani igral za Zvezdo, zdaj se javil iz zaklonišča, boji se za življenje

John Holland Profimedia
Košarkar, ki je še minulo sezono nastopal za Crveno zvezdo, se je javil iz zaklonišča v Tel Avivu, katerega je napadel Hamas.

Košarkar izraelskega Hapoel Tel Aviva John Holland, ki se ga slovenski ljubitelji košarke najverjetneje spominjajo po lanski sezoni, ko je nosil dres beograjske Crvene zvezde, svoj čas pa je igral tudi za Boston Celtics in Cleveland Cavaliers v ligi NBA, si trenutno služi kruh v Izraelu, kjer se je Tel Aviv znašel pod napadom sil Hamasa.

Holland se je tako zatekel v zaklonišče, iz katerega se je oglasil preko svojega Instagram profila. Reprezentant Portorika je sporočil, da je trenutno na varnem, a da se vseeno boji za svoje življenje in je zato raje posnel to sporočilo. Če bi slučajno prišlo do najhujšega.

"Trenutno sem v Izraelu. Začelo se je bombardiranje in to je precej noro. Imeli smo veliko opozoril, da se je potrebno skriti po zakloniščih. Če pogledate ulice, so precej prazne. Res je, nekaj ljudi je na ulici, toda lahko slišiš bombe, nekatere tudi malo čutiš, preprosto moraš ostati v zaklonišču. Naše zaklonišče ima dvojno steklo in izgleda, kot da ima nekakšno jekleno pregrado ali kaj podobnega. Je precej grozljivo, ne bom lagal. To je pravzaprav druga vojna, v kateri sem se znašel. Bil sem v Rusiji, ko so vdrli v Ukrajino, a to je malo drugače, ker ..." je začel svoje sporočilo Holland in nato nadaljeval:

"Ker tistega v resnici nismo čutili, razen padca rublja in podobnih stvari. Bomb v resnici ne čutiš tako kot tukaj, ko čutiš, ko bombe eksplodirajo. Dan je bil milo rečeno zanimiv in videli bomo, kaj bo prinesel jutri. Bilo je govora o treningih, mislim da ne bomo trenirali. Ne vem. Ne vem, kaj se bo zgodilo. Ampak veste, to dokumentiram, ker, no, morda, saj veste ... Ampak ja, to je to z moje strani. Sem na varnem. Počutim se razmeroma varno. Torej, takšno je življenje. Še se bom oglasil," je zaključil Holland.

Sodeč po sporočilu košarkarja, je Holland kljub dokaj vedremu tonu zaskrbljen, zaenkrat pa še ni jasno, kako se bo situacija razpletla. Govori se, da naj bi tuji košarkarji zapustili Izrael in se začasno nastanili v Grčiji. Med njimi naj bi bil tudi Holland.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice