Šport > Košarka
3488 ogledov

Izdan nalog za aretacijo NBA zvezdnika: nasilje v družini, zloraba otrok ...

Miles Bridges Profimedia
Bridges spet navzkriž s pravosodjem, kršil je pogoje svoje pogojne zaporne kazni.

Košarkar severnoameriške lige NBA Miles Bridges ima spet težave s pravosodjem. Kot poročajo ameriški mediji, med njimi ESPN in CBS Sports, je Bridges prekršil pogoje svoje pogojne kazni in sodišče je zato že izdalo nalog za aretacijo. Obsojen je sicer bil zaradi kršitev javnega reda in miru, nasilja v družini, zlorabe otrok in kaznivega dejanja poškodovanja.

Petindvajsetletnika, ki je nazadnje igral za Charlotte Hornets v sezoni 2021/2022, so poleti 2022 aretirali v Los Angelesu, ker je udaril mater svojih otrok. Nato je bil obsojen na triletno pogojno kazen zaradi nasilja v družini. Pred aretacijo so sicer ameriški mediji pričakovali, da bo Bridges v ligi NBA podpisal novo večmilijonsko pogodbo.

Miles Bridges | Avtor: Profimedia Profimedia

Bridges, ki je bil kot 12. izbran na istem naboru kot naš Luka Dončić, se je namreč pred svojimi težavami s pravosodjem uveljavil kot eden najboljših igralcev sršenov, v svoji zadnji sezoni pa je povprečno dosegal kar 20,2 točk (ob 49-odstotnem metu iz igre), 7 skokov in 3,8 asistenc na tekmo.

Liga NBA pa ga je nato po aretaciji suspendirala za 30 tekem in jih odštela 20 iz njegove zadnje sezone, ki jo je v celoti izpustil. Julija letos je nato Bridges s sršeni podpisal enoletno pogodbo, vredno 7,9 milijona dolarjev, nekajkrat nižjo od tiste, ki se je pričakovala pred njegovimi sodnimi težavami. Ekipa je sporočila, da je že seznanjena z novimi obtožbami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice