Šport > Košarka
39490 ogledov

Kaj se dogaja z Lukom Dončićem? "Obstajata dve možnosti"

Luka Dončić Profimedia
Pred začetkom nove NBA sezone je kar nekaj nejasnosti v zvezi s fizičnim stanjem Luke Dončića.

Luka Dončić je skupaj s soigralci iz moštva Dallas Mavericks že pošteno zagrizel v pripravljalni cikel za prihajajočo sezono v severnoameriški košarkarski ligi.

Trenutno mu nekaj preglavic povzročajo fizične težave, saj ga že dlje časa pesti poškodba stegenske mišice, zdaj pa mu je ponagajala še mečna mišica, zaradi česar je bila njegova minutaža na tekmi v Madridu, kjer je morala njegova ekipa priznati premoč Realu, omejen na skromnih pet minut.

Luka Dončić Spektakel v Madridu Šport Luka že po petih minutah zapustil igrišče, Real do Dallasovega skalpa

Dončića za zdaj obkrožajo številna vprašanja, glede njegovega zdravstvenega stanja pa je v pogovoru za YouTube kanal Locked on Mavericks spregovoril sloviti ameriški zdravnik Brian Sutterer.

Po njegovi strokovni oceni naj ne bi bilo resnega razloga za skrb, saj v klubu ves čas podrobno spremljajo situacijo z Dončićem in na podlagi tega regulirajo tudi njegove obremenitve.

Prepričan je, da Dončićevo zdravstveno stanje ni resno, saj bi ga v nasprotnem primeru že na tekmi z Realom obdržali na klopi. Kar zadeva malodane kronične težave s stegensko mišico, je Sutterer optimističen, da gre za manjšo nevšečnost.

"Če pogledamo njegovo poškodbo stegenske mišice, obstajata dve možnosti. Prva je ta, da gre za dejansko strukturno patologijo oziroma poškodbo mišičnega tkiva. Druga pa je, da je to pač Luka. Morda občuti napetost v mišici ali pa je bolj občutljiv na te majhne bolečine, ki jih skozi različne stopnje pripravljenosti občutijo vsi košarkarji," je ocenil priznani zdravnik.

Sutterer | Avtor: Print Screen Print Screen

"Manj verjeten je prvi scenarij, po katerem bi šlo za resno poškodbo, saj se tudi najhujše raztrganine zacelijo že po nekaj mesecih. To ni nekaj, kar bi v ekipi kar tako spregledali in mu vseeno dovolili, da nadaljuje z igranjem, češ 'saj ni panike, kar igraj na svetovnem prvenstvu z ogromno raztrganino v mišici'. Prav tako v tem primeru ne bi mogel igrati na dostojnem nivoju."

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa
"Možno je, da gre za manjši nateg mišice, ki se neprestano obnavlja in se ne more povsem zaceliti, toda navijačev ne bi smelo preveč skrbeti. Če bi opazili kakršnokoli večjo patologijo tkiva, močno dvomim, da bi mu dovolili igrati. Ekipe so v tem pogledu zelo zaščitniške, kar smo videli na primeru njegove mečne mišice. Ker je začutil napetost med treningom, mu ekipa ni dovolila igrati izredno pomembno tekme z Realom. Težko si predstavljam, da bi bilo karkoli hujšega," je ocenil Sutterer.

"Po mojem je Luka začutil napetost v mečni mišici, ekipa pa ni želela ničesar tvegati. Ne glede na to, kako pomembna je bila zanj tekma z Realom, če bi sumili, da gre za raztrganino v mečni mišici, mu sploh ne bi pustili igrati. Tukaj gre lahko za povsem običajne bolečine, ker pa se o tem ne da drugače poročati, se govori o poškodbi mečne mišice."

"Mislim, da je Luka zelo odporen. Ne spomnim se, da bi bil kdaj dlje odsoten zaradi poškodbe, imel je več manjših težav, rama, mečna mišica, karkoli že. Sem kar optimističen in ne vidim kakšnega posebnega razloga za skrb," je zaključil zdravnik.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Kmodri 21:24 13.oktober 2023.

    Saj si je nagrabil dovolj denarja! Jokali bodo priskledniki in pijavke!

  • Avatar NickMason
    NickMason 16:23 13.oktober 2023.

    Športna kariera je vedno kratka,bo imel pa krasno žiljenje,ker bo bil lahko marsikaj kot trener itd ,denarja mu ne bo manjkalo ,nimaš lepšega

  • Ender3 13:49 13.oktober 2023.

    Sedaj bo pa Dončič dnevno na straneh domačih medijev. Tega ne rabimo vedeti !