Šport > Košarka
2303 ogledov

Kidd o Dončićevih možnostih, da postane MVP, Luka o poškodbi

Luka Dončić Profimedia
"Nič resnega," o svoji poškodbi pravi Luka Dončić.

Luka Dončić je zaradi težav z mečno mišico na levi nogi odigral le pet minut proti madridskemu Realu. Ob tem je dosegel 9 točk. Njegovi soigralci so sicer izgubili dvoboj proti kraljevemu klubu s 123:127, a so v zadnjo četrtino vstopili s prednostjo devetih točk, nato pa je glavni trener Dallasa Jason Kidd na parket poslal košarkarje, ki med sezono ne bodo člani ekipe, ali pa bodo na voljo dobili le mizerno minutažo.

Bolj kot poraz je tako navijače Dallasa zanimalo stanje Dončićeve poškodbe, ki jo je staknil na enem izmed treningov v Madridu. "Nič resnega," miri slovenski velezvezdnik, ki je ob težavah Kyrieja Irvinga na dosedanjih treh pripravljalnih tekmah odigral le nekaj skupnih minut s prvim izborom na naboru leta 2011. Do začetka sezone imajo pri Dallasu na voljo še dva tedna za uigravanje.

Jason Kidd, Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Kidd sicer verjame, da bo Dončić tudi to sezono med kandidati za najkoristnejšega igralca lige, če mu bo le služilo zdravje. "Luka je eden najboljših košarkarjev na svetu in je tako seveda vedno v igri za nagrado MVP. Pri njem gre predvsem za to, da bo zdrav. Če poglesdamo njegovo statistiko iz minule sezoene - 30, 8 in 8 -, gre za številke iz računalniške igrice," pravi Kidd. 

"Če bo zdrav in bo tudi Dallas zmagoval kot ekipa, lahko osvoji pokal za najkoristnejšega igralca," je še poudaril trener teksaške zasedbe.

Dončić je v rednem delu minule sezone sicer v povprečju zbral 32.4 točke, 8.6 skoka, 8.0 podaje in 1.4 ukradene žoge na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:10 11.oktober 2023.

    Ma koga zanima Dončič in Dallas..

Sorodne novice