Šport > Košarka
13617 ogledov

Neverjetno, kaj Shaq v novi sezoni napoveduje Dončiću in Dallasu

Josh Green Profimedia
Mladi zvezdnik Oklahome City Thunder ima drzno napoved za mladega Dallasovega igralca, medtem ko ima legendarni Shaq še drznejšo napoved za celotno moštvo.

NBA ekipi Dallas Mavericks pred začetkom nove sezone ne gre nič po načrtih. Potem ko že dalj časa poškodbi vlečeta prva zvezdnika ekipe Luka Dončić in Kyrie Irving, katerih nastop na prvi tekmi sezone proti San Antonio Spurs še vedno visi v zraku, so Mavericks na zadnjih par treningih na listo poškodovanih dodali še dva pomembnejša člana ekipe.

V ponedeljek si je tako hrbet poškodoval Josh Green, medtem ko si je v torek gleženj zvil še Jaden Hardy. Oba mlada igralca bi morala v novi sezoni po obetavni lanski narediti tisti pravi preskok med nosilce igre Dallasa in njuni poškodbi pred začetkom sezone sta zagotovo hud udarec za Mavericks.

A čeprav po treh porazih na pripravljalnih tekmah in številnih poškodbah stvari trenutno ne izgledajo rožnate, je ravno Josh Green eden izmed razlogov, da lahko Dallasovi navijači z nestrpnostjo pričakujejo novo sezono. Po vseh poročilih iz ekipe naj bi namreč med poletjem izjemno napredoval, odlične predstave pa je kazal tudi na svetovnem prvenstvu v dresu zelo močne Avstralije.

Josh Green | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeprav v eni najmočnejših ekip prvenstva ob zelo močni konkurenci ni dobil več kot 20 minut na tekmo, je bil po mnenju strokovnjakov eden boljših obrambnih igralcev prvenstva (s skoraj dvema ukradenima žogama na tekmo), za razliko od prejšnjih let pa je tokrat močno dvignil tudi svojo igro v napadu ter kljub omejeni minutaži dosegal več kot osem točk na tekmo.

Naravnost navdušen nad Greenovim napredkom je bil med drugimi tudi njegov rojak ter mladi zvezdnik Oklahome City thunder Josh Giddey, ki je skupaj s Shaquillom O'Nealom in Victorjem Wembanyamo sodeloval v promocijskem videu za košarkarsko video igrico NBA 2K24.

En nekdanji in dva bodoča zvezdnika lige NBA so namreč morali izbrati svoje favorite za naslov najboljšega obrambnega igralca lige, novinca leta, MVP-ja sezone ter košarkarja, ki je najbolj napredoval. In medtem ko sta Shaq in Wembanyama za igralca, ki je najbolj napredoval, izbrala Bena Simmonsa in Cada Cunninghama, je Giddey izbral: "Josh Green, kolega Avstralec, igralec, ki je najbolj napredoval."

A če je navijače Dallasa zanimala izjava Giddeya, da bo Josh Green, ki je minulo sezono zaključil s povprečjem 9,1 točk, 3 skokov in 1,7 asistenc na tekmo, postal igralec, ki bo v novi sezoni najbolj napredoval, jim je srce zagotovo še bolj zaigralo pri Shaqovi izbiri novih NBA prvakov. Legendarni košarkar je namreč izbral ... Dallas Mavericks!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • alojz73 13:16 20.oktober 2023.

    Ta Shaq je živi humurist

Sorodne novice