Šport > Košarka
17289 ogledov

Nekdanji član Dallasa razkril velik problem glede Dončića in Irvinga

Salah Mejri Profimedia
Nekdanji član košarkarske franšize iz Teksasa dvomi v dolgoročni uspeh zvezdniške naveze, ki jo tvorita Luka Dončić in Kyrie Irving.

Salah Mejri (37) si je kot nekdanji član Real Madrida (2013-2015) in Dallas Mavericks (2015-2019) delil slačilnico z Lukom Dončićem na obeh straneh Atlantika. V Madridu sta se njuni poti križali leta 2015, v Dallasu pa v sezoni 2018/2019.

Tunizijski center je danes razpet med igranjem za kuvajtsko Kazmo, katere član je postal marca letos, in vlogo NBA ambasadorja v Evropi.

Prvi arabski košarkar, ki je kdajkoli branil barve kraljevega kluba, je bil pred prihodom v Real izbran za najboljšega novinca španske lige ACB. V sezoni 2014/2015 z Realom osvojil evroligaško lovoriko, preden je poleti podpisal pogodbo z Dallas Mavericks. Tri dni kasneje je postal prvi Tunizijec, ki je zaigral na tekmi lige NBA.

V Dallasu je ostal štiri sezone, v zadnji se mu je onkraj luže pridružil tudi nekdanji soigralec iz Madrida, s katerim se tudi zasebno zelo dobro razumeta.

Dončić Mejriu | Avtor: Twitter Twitter
"Luka je moj prijatelj, zato poskušam gledati vse tekme Dallasa," je za Mundo Deportivo povedal Mejri in pod drobnogled vzel tegobe svoje nekdanje ekipe. "Mavsi bodo morali ugotoviti, kje je njihova težava. Kar se mene tiče, imajo v Luki najboljšega košarkarja na svetu. On mora zmagovati ne glede na vse. Na tej točki njegove kariere je konferenčni finale minimum, če ne kar naslov prvaka," meni 37-letnik.

Dallas je moral predlani v finalu zahodne konference priznati premoč kasnejšim prvakom Golden State Warriors, v lanski sezoni pa so tudi po zaslugi taktiziranja ostali celo brez možnosti za preboj v končnico. "Ko smo veliko izgubljali, Luka ni bil zadovoljen. Prej je samo zmagoval v Madridu, vajen je bil zmagovanja. Težko se je privadil na to, da so porazi v ligi NBA pogostejši, še posebej na začetku," je povedal Mejri razkril, da sta imela oba z Dončićem nekaj težav s prilagajanjem na novo tekmovalno okolje. 

"Želeli so, da smo v telovadnici ob sedmih zjutraj. V Španiji ali Tuniziji takrat nihče ne gre niti na delo. Ekipi sem se pridružil pri 29 letih. Mučno mi je bilo garati na treningu ob osmih zjutraj. Podobno je bilo z Lukom. Želel si je žoge, ne pa delati vaj. Zanj je bila košarka vedno igra, nikoli služba."

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Združitev Dončića in Irvinga je malo čudna"

Dončić je na pragu šeste NBA sezone, šampionski prstan pa za zdaj ostaja nedosegljiv cilj. Težko delo čaka trenerja Jasona Kidda, ki bo moral ugotoviti, kako uravnotežiti igro obeh svojih zvezdnikov.

"Kidd mora najti način, kako zmagovati z Lukom. Ostali mu morajo več pomagati. Luka zna zadevati in kreirati, ekipa pa potrebuje dobre strelce in obrambo. To je lažje reči, kot pa storiti. Združitev Dončića in Irvinga je po mojem malo čudna. Oba veliko igrata z žogo, toda na igrišču je samo ena. Predobra sta z žogo, da bi eden igral brez. Spomnite se, da je Irving igral ob LeBronu Jamesu, toda James je tisti, ki zna igrati brez žoge. Luki ne smeš vzeti žoge, ker potem to ne bo več on. Podobno je z Irvingom. Zanimivo bo videti, kaj bo storil Kidd," je zaključil Mejri.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 11:55 16.oktober 2023.

    A to morda koga posebno zanima..