Šport > Košarka
19785 ogledov

Dallas po vsega enem dnevu odpustil novo okrepitev, to je razlog

Taze Moore Profimedia
Dallas Mavericks so po vsega enem dnevu odpustili Taze Moora.

Dallas Mavericks so v ponedeljek sporočili novico, da so podpisali pogodbo s košarkarjem Taze Moorom, obenem pa niso želeli razkriti podrobnosti pogodbe. Gre za košarkarja z naravnost neverjetno zgodbo, ki je minulo sezono preživel pri Dallasovi hčerinski ekipi Texas Legends v razvojni NBA G ligi.

Čeprav se je poleti precej izkazal, ko je branil barve Maverickov v poletni NBA Summer ligi in dosegal 7 točk, 4,8 skokov in 2,4 asistence na tekmo, obenem pa v igro vsakič vnesel novo energijo, je njegov podpis vseeno veljal za precejšnje presenečenje, saj je redkokdo verjel, da si lahko poišče mesto v postavi NBA ekipe.

In kot kaže so skeptiki imeli še kako prav. Dallas Mavericks so namreč po vsega enem dnevu odpustili Moora. Zakaj so ga torej sploh podpisali? Sprva so bili strokovnjaki mnenja, da se bo v ekipi skupaj z Gregom Brownom III in Dexterjem Dennisom boril za eno izmed dveh mest za igralce z dvosmernimi pogodbami. Z drugimi besedami, igral bi za Texas Legends, v primeru da bi se zaradi menjav ali prekinitve pogodbe sprostilo eno izmed 15 mest v kadru Dallasa, pa bi ga Mavericks lahko nemudoma vpoklicali.

Čeprav se je po odličnih nastopih v poletni ligi zdel Moore kot idealen kandidat za eno izmed omenjenih dveh mest, je kmalu postalo jasno, da do tega ne bo prišlo, saj so ga Mavericks po zgolj enem dnevu odpustili. In zakaj so ga podpisali za zgolj en dan? Razlog leži v pravilih lige.

Dallas namreč ni nikoli resno računal na Taze Moora, strokovnjaki pa ugibajo, čeprav Dallas ni želel razkriti podrobnosti pogodbe, da so Taze Moora nagradili za odlične nastope v poletni ligi in igranje za njihovo hčerinsko ekipo s tako imenovano "Exhibit 10" pogodbo, po kateri bo prejel bonus v vrednosti 75.000 dolarjev, če ga Mavs odpustijo, igralec pa nato postane član njihove hčerinske ekipe in pri njej preživi vsaj 60 dni. V tem primeru gre seveda za ekipo Texas Legends, pri kateri bo očitno Moore nadaljeval svojo kariero.

Kot kaže so si tako Dallas Mavericks zgolj želeli zagotoviti, da Moore ostane del njihove hčerinske ekipe, obenem pa so ga nagradili za vse, kar je v minuli sezoni in letošnjem poletju dal ekipi. Moroova epizoda pri Mavericks pa se je tako po vsega enem dnevu ekspresno zaključila, še preden bi za vsaj eno tekmo lahko združil moči z enim najboljših košarkarjev na svetu, Luko Dončićem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice