Šport > Košarka
10192 ogledov

Velik udarec za tekmece Dallasa

Steven Adams Profimedia
Franšiza iz Memphisa je doživela boleč udarec.

Memphies Grizzlies, ki so zadnje sezone v boju za končnico trn v peti tudi Dallas Luke Dončića, so pred začetkom nove sezone prejeli izjemno slabo novico. Njihov prvi center Steven Adams bo moral na operacijo vezi v desnem kolenu, s tem pa je odlični Novozelandec izgubljen za celotno sezono 2023/24.

Adams ima težave s kolenom že celotno koledarsko leto, a so se pri Memphisu najprej odločili za rehabilitacijo brez operativnega posega. Ta odločitev se je zdaj izkazala za napačno, saj težava ni bila odpravljena.

Novozelandec sodi med najboljše skakalce lige NBA, na parketu pa s svojo višino in težo opravi tudi veliko dela, ki ga statistični kazalci ne zaznajo. V minuli sezoni je sicer v povprečju zbral po 8.6 točke, 11.5 skoka, 2.3 asistence in 1.1 blokade na tekmo.

Pri Memphisu je zaradi okrevanja po poškodbi že dlje časa odsoten tudi Brandon Clarke, prvi zvezdnik ekipe Ja Morant pa bo izpustil prvih 25 tekem v sezoni zaradi suspenza. 

Ja Morant | Avtor: Profimedia Profimedia

Tega si je 'prislužil' zaradi mahanja s pištolo, to je storil dvakrat, ter objav na socialnih omrežjih. V času Morantove odsotnosti se bo Dallas sicer kar trikrat srečal z Memphisom. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice