Šport > Košarka
15802 ogledov

Kidd s slabo novico o Dončićevi pripravljenosti

Luka Dončić Profimedia
Pri Dallasu še ne vedo, kdaj bo Luka Dončić nared za NBA dvoboje.

Dallas Mavericks so ponoči po srednjeevropskem času odigrali še zadnjo pripravljalno tekmo pred novo sezono. Na dvoboju proti Detroitu je zasedba iz Teksasa le zabeležila prvo predsezonsko zmago, po dveh porazih z Minnesoto in enemu, ki jim ga je prizadejal Real Madird, so tokrat slavili s 114:104.

Luka Dončić le štiri dni pred začetkom sezone sicer ni bil nared za igro, saj ima še naprej težave z levo mečno mišico, poškodbo je staknil na treningu pred dvobojem v Madridu. Trener Dallasa Jason Kidd, ki je imel v pripravljalnem obdobju sicer namen uigrati dvojec Dončić/Kyrie Irving, a mu to seveda ni uspelo, saj sta oba zvezdnika zaradi zdravstvenih težav skupaj odigrala le nekaj minut, je pred dvobojem z Detroitom spregovoril o poškodbi Slovenca.

Novice niso najboljše, po besedah glavnega trenerja pri Mavericks namreč še vedno nimajo časovnice za Dončićevo vrnitev. Podatek ne bo navdušil navijačev Dallasa. 

Jason Kidd, Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nič resnega," je sicer o svoji poškodbi še v Madridu dejal Dončić, a je zdaj vse bolj vprašljiv njegov nastop v sredo, ko se bo Dallas na svojem uvodu v sezono pomeril s San Antoniom in prvim izborom na naboru Francozom Victorjem Wembanyamo.

Na tekmi z Detroitom je mesto v prvi peterki dobil Josh Green, Avstralec pa je bil tudi prvi strelec Dallasa, zbral je 22 točk. Irving je v svojo statistiko vpisal 17 točk, osem skokov in 11 asistenc, novinec Dereck Lively II pa 14 točk in pet ulovljenih žog ob metu 6/7 iz igre.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice