Šport > Košarka
4094 ogledov

Policija preiskuje enega največjih zvezdnikov lige NBA, s pištolo je ...

Ja Morant Profimedia
Mali gangster ali NBA zveznik? Počasi se bo moral odločiti.

Policija v Koloradu je odprla postopek proti mlademu superzvezdniku lige NBA. Ja Morant, ki je letos drugič zaigral na All-Star tekmi, v minuli sezoni pa na njej iz prve peterke izrinil Luko Dončića, je v soboto v jutranjih urah v nočnem lokalu v Glendalu v Koloradu na plano potegnil orožje, vse skupaj pa v živo predvajal na Instagramu.

Policija zdaj preiskuje, če je Morant kršil zakon. V Koloradu sicer lahko odkrito nosite orožje, vendar je to nezakonito, če ste pod vplivom alkohola. V videu ni mogoče opaziti, ali je Morant užival alkoholne pijače, so pa to počeli ljudje v njegovi družbi.

Tudi NBA je uvedla preiskavo proti mlademu zvezdniku, franšiza Memphis Grizzlies pa je za vsaj dve tekmi Moranta umaknila iz kluba. Natančne vrnitve pri Grizlijih niso napovedali. Trener Taylor Jenkins je izjavil, da bodo incident v klubu obravnali 'zelo resno'.

Ja Morant | Avtor: Profimedia Profimedia

Ja se je za svoje početje kasneje opravičil in dejal, "da si bo vzel nekaj časa prosto in poiskal pomoč ter da se bo potrudil naučiti boljših metod pri obvladovanju stresa". 

Že med tednom je sicer Washington Post poročal še o eni 'potezi' zvezdnika. Ta je lani ob igranju ulične košarke udaril 17-letnika in mu nato grozil s pištolo. Pri tepežu nasprotnika naj bi mu pomagali tudi njegov prijatelj.

Ja Morant Video Šport Eksplozija v NBA, gre za zabijanje leta?

Do škandala je prišlo že štiri dni prej, ko se je Morantova mati sprla z enim izmed prodajalcev športne opreme v trgovskem centru. Na pomoč je poklicala svojega sina, ki je v društvu četverice prijateljev prišel na "pogovor" s prodajalcem. Hujši incident je preprečil varnostnik, ki je omenjeni peterici preprečil vstop, na pomoč pa je moral celo poklicati policijo. Prišlo je do verbalnega obračuna, eden izmed Morantovih prijateljev naj bi celo napadel varnostnika, ob prihodu policije pa bi skorajda prišlo do fizičnega obračuna s predstavniki zakona. Na koncu so se strasti umirile, policija pa je zvezdniku in njegovi četverici prijateljev pogledala skozi prste.

Ja Morant | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav ti naj bi v veliki meri vplivali na vedenje Moranta, ki se bo zdaj moral odločiti, ali bo počasi prevzel vlogo enega od največjih ameriških zvezdnikov, ki so mu jo v zadnjih letih namenili mediji čez lužo, ali pa se bo še naprej zabaval v 'slabi' družbi, poskušal impresionirati kolege in se 'igral gangsterja'.

Eden izmed njegovih prijateljev je bil sicer že kaznovan s strani Memphisa in dobil leto dni suspenza, ker je na tekmi z Indiano želel obračunati s košarkarji nasprotne ekipe.

Morant se ni strinjal s kaznijo, ki jo je prejel njegov prijatelj Davonte Pack, po tekmi pa so košarkarji Indiane trdili, da je iz vozila v katerem sta bila Morant in Pack nekdo z rdečim laserjem meril v njih. Pri Pacers so bili prepričani, da je šlo za orožje. Liga NBA je zadevo preiskala, vendar ni mogla potrditi, da je šlo za grožnjo s strelnim otožjem.

Moranta se v ligi sicer počasi prijema oznaka, da je 'zaigrani silak', se pravi, da je hiter na besedah, ki pa jih s svojim vedenjem podkrepi le, če ima za hrbtom ogromnega Novozelandca Stevena Adamsa in enega najbolj 'umazanih' igralcev v ligi Dillona Brooksa. 

Ja Morant | Avtor: Profimedia Profimedia

"Imaš 200 milijonov vredno pogodbo in želiš ljudi v NBA prepričati, da si fant iz nevarne soseske. Da si gangster. Ker se pač družiš s takšnimi osebami. Brez potrebe se spravljaš v težave. To nisi ti. Nehaj se pretvarjati! Ogrozil boš sebe in svojo družino," je Morantu sporočil športni analitik Shannon Sharpe, sicer legendarni igralec ameriškega nogometa.

Ta se je z družino Morant, Adamsom in Brooksom v tej sezoni sicer sprl že na tekmi Memphisa v Los Angelesu, ko so se Grizzlies pomerili z Lakers.

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 09:37 07.marec 2023.

    Če že ne prej,bo po koncu kariere pristal v zaporu!!! Takim ni pomoči!!!