Šport > Košarka
4741 ogledov

Takšen je uradni zdravstveni status Dončića pred prvo tekmo

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić ostaja vprašljiv za dvoboj s San Antonio Spurs.

Sezona lige NBA se je začela s tekmama Denver - LA Lakers in Golden State . Phoenix, nocoj ponoči po slovenskem času pa prvi dvoboj čaka tudi košarkarje moštva Dallas Mavericks. Ti bodo gostovali v San Antoniu. Zaradi mečne mišice, ki ga je mučila v zadnjih dveh tednih,  je uradni status Luke Dončića označen kot vprašljiv.

NBA moštva so po pravilih namreč dolžna pred vsako tekmo razkriti status svojih poškodovanih igralcev. Obstajajo štiri različne kategorije, ki se razlikujejo glede na to, koliko možnosti je, da bo igralec zaigral.

Če je igralec 'odsoten' (out), pomeni, da zagotovo ne bo zaigral. Če je njegov status "dvomljiv" (doubtful), je zelo verjetno, da igralec na tekmi ne bo zaigral. Pogosto pri košarkarjih vidimo tudi oznako "vprašljiv" (questionable), ko so možnosti za igralčev nastop nekje okoli 50:50 odstotkov. Če pa je igralčev status "verjeten" (probable), pa obstaja precejšnja verjetnost, da bo košarkar zaigral.

Dončić je poškodbo staknil pred pripravljalnim dvobojem z madridskeim Realom, izpustil pa je tudi zadnji dvoboj pred sezono, ko je Dallas premagal Detroit s 114:104. V zadnjih dneh je sicer normalno treniral.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Sam menim, da sem fizično dobro pripravljen. Veliko časa sem moral preživeti v sobi z utežmi. Pravzaprav je bilo to dobro. Seveda ne v smislu, da sem bil poškodovan, ampak zaradi tega, ker sem lahko opravil veliko dela. Počutim se boljše, kot sem se pred začetkom pripravljalnih tekem," je o svojem stanju dejal Dončić. Ta je še dodal, da je v zadnjih dveh dneh normalno vadil, da pa bo vse bolj jasno po zadnjem treningu, ko se bodo tudi odločili, če bo zaigral proti San Antoniu.

Teksaški obračun bo sicer požel precej zanimanja tudi zarai uradnega debija Victorja Wembanyame. Prvi izbor na naboru je v pripravljalnem obdobju prikazal dobre predstave.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice