Šport > Košarka
9051 ogledov

Pri Dallasu 'okrepitev' za 41 milijonov dolarjev

Josh Green Profimedia
Avstralski košarkar z novo pogodbo.

Pri Dallas Mavericks so se na vsak način želeli izogniti ponovitvi primera Jalen Brunson, ko je slednji brez odškodnine pred minulo sezono zapustil klub in odšel k New York Knicks, kjer se je prelevil v enega najboljših košarkarjev lige NBA. Zasedba iz Teksasa je takrat odlašala s pogajanji s košarkarjem, zdaj pa tega ni želela ponoviti pri Joshu Greenu.

Avstralec je statistično precej manj učinkovit od Brunsona, a je v zadnjih sezonah precej napredoval, minulo pa sklenil s povprečjem 9.1 točke, 3.7 skoka in 1,7 asistence. Tik pred zadnjim rokom za podaljšanje pogodbe, ta je bil 23. oktober, sta strani sklenili dogovor, Green pa bo v naslednjih treh letih za podaljšanje zvestobe prejel 41 milijonov dolarjev.

Avstralski košarkar je na zadnji pripravljalni tekmi, Dallas je zaigral brez lažje poškodovanega Luke Dončića, ki ima težave z mečno mišico, začel tekmo v prvi peterki in jo končal kot prvi strelec, dosegel je 22 točk. Mavericks so s 114:104 premagali Detroit Pistons, to pa je bila tudi njihova edina zmaga v pripravljalnem obdobju.

Josh Green | Avtor: Profimedia Profimedia

Na začetku meseca so namreč dvakrat morali priznati premoč Minnesoti Timberwolves, v Madridu pa jih je premagal tudi Real. Zaradi zdravstvenih težav sta prva zvezdnika ekipe, Dončić in Kyrie Irving naj bi to obdobje izkoristila za uigravanje, skupaj odigrala le nekaj minut.

Nova NBA sezona se bo začela ponoči po srednjeevropskem času z izjemno zanimivima tekmama Denver Nuggets - Los Angeles Lakers in Golden State Warriors - Phoenix Suns. Dallas bo svoj prvi svoboj odigral dan kasneje, ko bo gostoval pri ekipi San Antonio Spurs. Dončićev nastop je še vprašljiv, ljubitelji košarke pa bodo pozorni predvsem na debi Francoza Victorja Wembanyame, ki so ga Ostroge kot prvega izbrali na letošnjem naboru.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 18:46 24.oktober 2023.

    Marc Cuban in pri Dallasu pojma nima o košarki, samo denar ga zanima, da bi čim manj zapravil in čimveč pokradel. Vse kar je sedaj dosegel z Dallasom je zato, ker je imel samo srečo! Že, ko so Dirka dobili ...prikaži več so ga bolj zaradi sreče, pri Luki je bilo podobno, ker je bila Atlanta in klubi pred njo neumni še bolj kot je vodstvo pri Dallasu! Brunson je odšel zaradi neumnosti vodstva, sedaj jih je malo srečala pamet, samo ne vem za koliko časa!

Sorodne novice