Šport > Košarka
4807 ogledov

Pred prvo tekmo: Kidd razkril, kakšno je stanje poškodbe pri Dončiću

Jason Kidd Luka Dončić Epa
Luka Dončić je zaradi poškodbe mečne mišice še vprašljiv za prvo tekmo Dallasa v novi sezoni lige NBA. Trener Jason Kidd je po ponedeljkovem treningu pojasnil, kako je z Ljubljančanom.

Luka Dončić je po svetovnem prvenstvu, kjer je z reprezentanco Slovenije osvojil sedmo mesto, ob vrnitvi v Dallas staknil poškodbo mečne mišice, zaradi katere pripravljalnega obdobja (predsezone lige NBA) ni mogel oddelati stoodstotno (že več mesecev se mu sicer vlečejo tudi težave s stegensko mišico). Potem, ko je proti Real Madridu odigral vsega pet minut, so ga pri Dallasu preventivno za nekaj časa dali na prisilni počitek. Po ponedeljkovem treningu je glavni trener Mavsov Jason Kidd na grobo obrazložil trenutno stanje Luke Dončića. 

"Luka je oddelal celoten trening z ekipo, prav tako je načrtovano, da bo z ekipo treniral jutri, nato pa bomo videli," je stanje Luke Dončića opisal Kidd. Očitno je, da Luka nima več težav, saj z ekipo že trenira, a to še ne pomeni, da ga bomo v četrtek (zgodaj zjutraj po slovenskem času) videli na delu z ekipo v San Antoniu. Pa je Luka lahko na polno treniral z ekipo? "Ja, Luka je opravil skoraj vse zadolžitve z ekipo," je optimizem v srca Lukovih navijačev še vlil Kidd. 

Dallas Mavericks Posebna priprava Šport Noro, na takšen način se Mavsi pripravljajo na Wembanyamo

Vsekakor pa si ljubitelji košarke – ne le navijači Luke Dončića oz. Dallasa – želijo, da bi Luka nastopil, saj bi bili tako že na uvodu sezone priča spopadu dveh čudežnih dečkov košarke. Na eni strani Dončića, ki se je v ligi NBA ekspresno uveljavil, na drugi pa Victorja Wembanyame, prvega izbora na letošnjem naboru lige NBA.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.