Šport > Košarka
3212 ogledov

Noro, na takšen način se Mavsi pripravljajo na Wembanyamo

Trening Dallasa Omrežje X/Brad Townsend
Francoski čudežni deček Victor Wembanyama v dresu San Antonia bo prvi preizkus za Dallas v novi sezoni lige NBA. Na 224 centimetrov visokega košarkarja, ki je za svojo višino izjemno spreten z žogo, se Mavsi pripravljajo na prav poseben način.

Videoposnetek z Dallasovega treninga, s katerega je razvidno, kako se Mavsi pripravljajo na igro proti visokemu Victorju Wembanyami, je hitro postal viralen. Zakaj?

Eden od pomočnikov trenerja pri Dallasu God Shammgod je namreč na treningu v obrambnih nalogah uporabljal posebne podaljške rok, s čimer je v obrambnih akcijah dosegel podobno višino, kot jo doseže 224-cm visoki Wembanyama. Na tak način so košarkarji dobili nakakšen približek igre proti Francozu, ki velja za izjemno agilnega za svojo višino. Ne le v napadu, dobro se giblje tudi v obrambi, predvsem pa s svojim razponom rok preseneti marsikaterega nasprotnika, ki se z njim prvič sreča. 

Vsega 19-letni Francoz je na pripravljalnih tekmah pokazal, da za nasprotnike ne bo strah in trepet le v napadalnih nalogah, pač pa je eden njegovih močnih aspektov tudi obramba, še posebej blokade. Wembanyama je v predsezoni zaigral na štirih pripravljalnih tekmah, v povprečju je igral 21 minut na tekmo, ob tem pa dosegal po 19,25 točke na tekmo, v obrambi pa se lahko pohvali z 2,75 blokade na tekmo. Na zadnji tekmi z Golden Statom jih je podelil kar pet.

Košarkarje Dallasa prva tekma sezone proti San Antoniu čaka v noči iz srede na četrtek, status Luke Dončića pa je zaradi rahle poškodbe mišice zaenkrat še vedno vprašljiv. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.