Šport > Košarka
12510 ogledov

Nekdanji as Dallasa udaril po Luki: "Poda zgolj zato, da vpiše asistenco!"

Luka Dončić Profimedia
Čeprav je želel zaradi svojih izjav ostati anonimen, ni težko ugotoviti, kateri nekdanji Maverick naj bi močno udaril po Luki.

Splet in košarkarske navdušence je precej pretresla objava Twitter profila Coast 2 Coast, katerega uporabnik navaja, da je opravil daljši pogovor z anonimnim košarkarjem, s katerim sta se dotaknila številnih tem, vsekakor pa je bila najbolj udarna tista o primerjavi med Devinom Bookerjem in Luko Dončićem.

Omenjeni košarkar, ki naj bi v preteklosti branil tako barve ekipe Dallas Mavericks, kot Phoenix Suns, in je tudi imel priložnost zaigrati z Bookerjem, medtem ko Luke tekom njegovega bivanja v Dallasu še ni bilo v NBA, je ravno zaradi omenjene primerjave obeh košarkarjev, ki se odkrito ne marata, želel ostati anonimen.

Luka Dončić in Devin Booker | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Nekdanji NBA-jevec, ki naj bi igral za veliko število klubov, se je namreč v svojem pogovoru dotaknil kar nekaj svojih nekdanjih ekip, zanimivo pa mu je bilo, kakšno rivalstvo se je v zadnjih dveh letih izoblikovalo med Phoenix Suns in Dallas Mavericks, vse odkar sta se Booker in Dončić prvič medsebojno pomerila v končnici.

In glede na to, da je v preteklosti igral za obe moštvi, je njegovega sogovorca zanimalo, s katerim izmed dvojice zvezdnikov bi raje igral. Košarkarjeva izjava je dvignila kar veliko prahu, saj je našega Luko Dončića označil za sebičnega igralca, kateremu se gre zgolj za osebno statistiko.

"Nikoli nisem igral z Luko, toda predstavljam si, da bi bilo zelo zahtevno biti njegov soigralec. Predolgo zadržuje žogo in poda zgolj zato, da si vpiše asistenco. Igrati z D Bookom je bilo zabavno, ker ni sebičen, kot sem si mislil, resnično zna podati žogo. Gre za zelo podcenjen element njegove igre," je debato o Bookerju in Dončiću zaključil košarkar, ki je zaradi kontroverzne izjave želel ostati anonimen.

Toda glede na vse informacije, ki jih imamo o omenjenem košarkarju (upokojen, igral za Dallas in Phoenix, igral z Bookerjem, a ne Dončićem), in če besede uporabnika Twitter profila Coast 2 Coast (gre za uporabnika, ki pogosto objavlja statistiko, analizo tekem in novice iz lige) resnično držijo, lahko precej uspešno ugibamo, za katerega košarkarja gre. Čeprav omenjenim kriterijem ustrezata tudi Quincy Acy in Kris Humphries, je dosti bolj verjetno, da gre za legendarnega Tysona Chandlerja. Acy je namreč v dresu sonc odigral vsega deset tekem, Humphries pa štiri.

Tyson Chandler | Avtor: EPA EPA

Chandler pa je dres Dallasa nosil v šampionski sezoni 2010/11 in tudi 2014/15 in je bil v preteklosti glasen kritik lastnika Mark Cubana in Dallasove franšize, potem ko mu kar dvakrat niso ponudili pogodbe, ki bi si jo zaslužil, čeprav so mu jo pred tem obljubljali. Po drugi epizodi pri Dallasu se je nato odpravil v Phoenix, kjer je nekaj več kot tri sezone igral skupaj z Bookerjem. Prav tako obstaja dober razlog, zakaj bi si želel ostati anonimen, saj je po koncu kariere zakopal bojno sekiro z Dallasom in vse od leta 2021 opravlja vlogo enega izmed trenerjev, ki skrbijo za razvoj igralcev.

Nekdanji drugi izbor nabora 2001 je bil sicer svoj čas verjetno celo ključen člen Dallasa pri njegovem zgodovinskem edinem NBA naslovu. Tekom svoje kariere je bil enkrat izbran na tekmo zvezd, enkrat je bil uvrščen v tretjo peterko lige, kar trikrat pa je bil član ene izmed najboljših obrambnih peterk, medtem ko je bil leta 2012 izbran za najboljšega obrambnega igralca lige. Z reprezentanco ZDA je leta 2010 postal svetovni, leta 2012 pa olimpijski prvak.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 12:53 25.oktober 2023.

    Fovšarija je huda stvar! Booker podaja, ker lahko, Luka pa, da vpiše asistenco!? Ha ha,...

Sorodne novice