Šport > Košarka
14430 ogledov

Košarkar Dallasa dobil izdatno povišico, Dončić ni ostal tiho

Dončić Josh Green Profimedia
Luka Dončić se je v zanj značilnem slogu odzval na podaljšanje pogodbo z Joshem Greenom.

Slovenski košarkar Luka Dončić je očitno zadovoljen z najnovejšo kadrovsko potezo svojega moštva Dallas Mavericks. Ta je namreč avstralskemu košarkarju Joshu Greenu ponudila triletna pogodbo v vrednosti 41 milijonov dolarjev.

Teksašani so se s tem izognili ponovitvi scenarija, po katerem so ostali brez Jalena Brunsona.

Josh Green NBA Šport Pri Dallasu 'okrepitev' za 41 milijonov dolarjev

Green se je Mavsom pridružil leta 2020 kot 18. nabor na draftu. Košarkarske izkušnje je sprva pridobival v razvojnih ekipah Salt Lake City Stars in Texas Legends, kasneje pa se je uveljavil kot pomemben rezervist teksaške ekipe. V lanski sezoni je začel 21 od 60 tekem, na katerih je zaigral, kar je največ doslej.

Glede na njegove predstave v pripravljalnem obdobju in zaupanje, ki so mu ga z donosno pogodbo izkazali v klubu, obstaja velika verjetnost, da bo že v prihajajoči sezoni prevzel še več odgovornosti in tako pomagal Dallasu, da pod taktirko Luke Dončića in ob izdatni pomoči Kyrieja Irvinga poseže po odmevnejših rezultatih.

Podaljšanje z Greenom je, kot kaže, razveselilo tudi Dončića, ki se na račun soigralčeve povišice nadeja brezplačne večerje.

"Naslednjo večerjo plačaš ti," je novico o podaljšanju pospremil slovenski košarkar. Prepričani smo, da bo Brooksby rade volje prevzel račun.

 | Avtor: Instagram Instagram

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.