Šport > Košarka
197 ogledov

Nuggets obrambo naslova začeli z udarno zmago

Nikola Jokić Profimedia
Branilci naslova v ligi NBA Denver Nuggets so v uvodni tekmi rednega dela gladko premagali Los Angeles Lakers.

Košarkarji Denver Nuggets, ki so pred uvodno tekmo nove sezone severnoameriške lige NBA prejeli šampionske prstane, so z gladko zmago s 119:107 nad rekordnimi prvaki Los Angeles Lakers vstopili v novo sezono. Prvi igralec tekme je bil Srb Nikola Jokić s trojnim dvojčkom za branilce naslova, medtem ko Vlatko Čančar po hudi poškodbi še ni nared.

Jokić je po uvodni slovesnosti s praporom in prstani v dvorani Ball Arena k zmagi prispeval 29 točk, 13 skokov in 11 podaj, jezerniki pa razen uvodnega vodstva na tekmi, ko je Anthony Davis dosegel prvi točki večera, niso več zmogli priti do prednosti.

"Naš prvi polčas je bil naravnost odličen. Mislim, da smo tekmo ves čas nadzorovali," je po tekmi dejal Jokić, ki je že na prvi tekmi dosegel trojni dvojček.

Na vprašanje, ali nameravajo Nuggets ubraniti naslov, pa je srbski zvezdnik odvrnil: "Mislim, da imamo možnosti, zakaj pa ne? Jedro zmagovite ekipe je še vedno tukaj."

Nikola Jokić | Avtor: Profimedia Profimedia
Denver je v finalu zahodne konference na poti do svojega prvega naslova premagal tudi LA Lakers, zato je bil dvoboj pred tekmo v ameriških medijih prikazan kot prva priložnost za maščevanje med tekmecema.

"Ne, to me ne zanima, samo igram košarko. Nisem pozoren na nič takega. Zame je vse prijateljsko tekmovanje," je dejal Jamal Murray, ki je bil z 21 točkami drugi strelec domače ekipe. Kentavious Caldwell-Pope jih je dodal 20, Aaron Gordon 15 in Michael Porter ml. 12.

Tudi prvi zvezdnik gostov LeBron James se tokrat ni izkazal, dosegel je 21 točk, bolj pa je v dresu gostov navdušil novinec Taurean Prince z 18 točkami.

James, pri 38 letih najstarejši igralec v ligi, je odigral 29 minut, kar je bilo več od pričakovanj. "Vedno želim biti na parketu, še posebej, kadar imamo priložnost zmagati. A nisem presenečen, da moram večkrat na klop kot nekdaj," je dejal prvi zvezdnik lige.

V dvoboju ostalih kandidatov za naslov iz zahodne konference so Phoenix Suns s 108:104 premagali Golden State Warriors. Devin Booker je bil z 32 točkami pri soncih najboljši strelec v dvorani Chase Center, tudi 27 točk Stephena Curryja pri bojevnikih na koncu ni bilo dovolj za zmago.

"Jasno nam je bilo, da se ne bodo predali po našem dobrem prvem polčasu," je po tekmi z dvanajstimi menjavami vodstva dejal Booker.

Dallas Mavericks Luke Dončića bodo novo sezono začeli v noči na četrtek. Pri Dallasu upajo, da bo Slovenec po težavah s poškodbo nared za spopad proti ekipi San Antonio Spurs, v kateri je težko pričakovani novinec Francoz Victor Wembanyama.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.