Šport > Košarka
2393 ogledov

Uradno: velika okrepitev v vrstah Cedevite Olimpije, a pogodba je nenavadna

Klemen Prepelič Epa
Cedevita Olimpija, ki ima za seboj sila skromen uvod v sezono, se je močno okrepila.

Cedevita Olimpija je potrdila govorice – ljubljansko moštvo je okrepil eden ključnih slovenskih reprezentantov Klemen Prepelič. Je pa sodelovanje nadvse zanimivo: Prepelič je namreč podpisal pogodbo za dva meseca oz. do konca koledarskega leta 2023 z možnostjo nadaljnjega podaljšanja, kar kaže na to, da "Prle" še vedno upa na kakšno bolj zanimivo ponudbo iz tujine.

O tem, da bo Prepelič okrepil Cedevito Olimpijo, je sicer danes prvi poročal košarkarski portal BasketNews. 

"Zagotovo sem zelo srečen, da bom imel po dolgem času znova priložnost zaigrati v Ljubljani. Minilo je že 45 dni, odkar sem nazadnje stopil na parket na tekmi, zato sem željan iger, dokazovanja in novih izzivov. Želim si, da skupaj stopimo na novo pozitivno pot, ki bi nam prinesla čim več zmag," je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal Klemen Prepelič.

Ostrostrelec je bil po koncu lanske sezone brez kluba, večkrat pa ga je bilo v aktualni sezoni moč opaziti na tekmah ljubljanskega kluba v vlogi gledalca.

31-letnik bo še tretjič v karieri oblekel dres moštva iz prestolnice. Nazadnje je Prepelič sicer branil barve španske Valencie, po klubski sezoni pa se je izkazal tudi v reprezentančnem dresu. Na svetovnem prvenstvu na Japonskem in Filipinih je namreč bil drugi strelec slovenske reprezentance, takoj za Luko Dončićem. V povprečju je dosegal 14 točk ob 41,5-odstotnem metu za tri točke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.