Šport > Košarka
2485 ogledov

Neverjetni Dončić postal šele tretji igralec v zgodovini s tem dosežkom

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je bil z zgodovinskim trojnim dvojčkom junak uvodne zmage Dallasa.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić, ki je bil tik pred uvodom v novo sezono severnoameriške lige NBA še na seznamu poškodovanih, je blestel na uvodni tekmi nove sezone. Njegovi Dallas Mavericks so na teksaškem derbiju s 126:119 v gosteh premagali San Antonio Spurs, Dončić pa je dosegel trojni dvojček - 33 točk, 13 skokov in deset podaj.

Drugi večer nove sezone prvenstva NBA je na parket v dresu San Antonia prvič stopil tudi prvi izbor nabora, 19-letni Victor Wembanyama. Francoski najstnik je v prvih treh četrtinah zbral le šest točk, a se prebudil v zadnji in do konca tekme skupaj dosegel 15 točk in pet skokov, a je tokrat presenetljivo ostal v senci Dallasovega novinca ter seveda tudi slovenskega zvezdnika, ki je danes začel že šesto sezono onkraj luže.

Dončić, ki je komaj uro pred začetkom tekme dobil zeleno luč zdravnikov, da bo lahko igral, je na parketu preživel 34 minut in sezono odprl z zgodovinskim trojnim dvojčkom. Luka je namreč postal šele tretji košarkar v zgodovini, ki mu je uspelo na otvoritveni tekmi sezone doseči trojni dvojček z vsaj 30 točkami. Pred njim je to uspelo le Oscarju Robertsonu (1961 in 1966) ter Giannisu Antetokounmpu (2019).

Prav tako je Dončić postal šele prvi košarkar v zgodovini franšize Dallas Mavericks, ki mu je uspelo na otvoritveni tekmi doseči trojni dvojček. To je bil sicer Dončićev že 57. trojni dvojček v karieri, na večni lestvici pa bo kmalu ujel legendarnega Larryja Birda, ki z 59 drži deveto mesto. Pri tem je seveda potrebno poudariti, da ima Luka 24 let in je začel šele svojo šesto sezono v najmočnejši ligi na svetu.

Luki sicer očitno zelo ležijo tekme proti San Antonio Spurs legendarnega Gregga Popovicha, saj je ponoči proti ostrogam dosegel še svoj peti trojni dvojček, kolikor jih nima proti nobeni drugi franšizi. Redni Dončićevi stranki sta sicer tudi Golden State Warriors in New Orleans Pelicans, proti katerim je zbral že štiri trojne dvojčke, a očitno je na tekmah proti "trenerju vseh trenerjev" še dodatno motiviran.

Dereck Lively III Kakšna predstava Šport Lukov nov soigralec zasenčil Wembanyamo in spisal zgodovino Luka Dončić Zasenčil Wembyja Šport Izjemni Dončić: trojni dvojček in odločilni koš

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice