Šport > Košarka
9973 ogledov

Veliki Dončićev prijatelj ne verjame v Luko in soigralce, to jim očita

Luka Dončić Profimedia
Kljub dvema otvoritvenima zmagama nekdanji Maverick ne pripisuje Dallasu veliko možnosti za uspešno sezono. Luki in druščini očita slabo igro v obrambi.

Dallas Mavericks so uspešno startali z novo sezono, potem ko so slavili proti San Antonio Spurs in Brooklyn Nets ter na prvih dveh tekmah zabeležili dve zmagi. Po katastrofalni lanski sezoni so  tako apetiti pri ekipi iz Teksasa ponovno nekoliko zrasli, še posebej po dveh senzacionalnih predstavah prvega zvezdnika Luke Dončića ter odlični partiji mladega novinca Derecka Livelyja II.

Nekatere navijače je tako že ponesla prezgodnja evforija, navsezadnje Spurs in Nets niti slučajno ne veljajo za dve izmed boljših ekip lige, toda glede na zaključek lanske je začetek letošnje sezone zagotovo vzpodbuden. Toda kljub startu 2:0 še vedno niso vsi prepričani in so na omenjenih tekmah našli številne pomanjkljivosti. No, predvsem eno ...

Mavs so na obeh tekmah namreč prejeli vsaj 119 točk in nekdanji Maverick JJ Redick verjame, da s takšno obrambo, kot jo Dallas kaže na zaključku lanske in začetku letošnje sezone, Mavericks preprosto ne morejo računati na uspešno sezono. O tem je tudi spregovoril v svojem podcastu, ki velja za enega najbolj spoštovanih v košarkarskem svetu, "The Old Man and the Three".

JJ Redick Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Lansko leto, že pred menjavo, so bili 23. v ligi po uspešnosti obrambe, na 100 posesti so dovolili nekaj malega manj kot 115 točk. Po menjavi so padli na 25. mesto in dovolili kar 118 točk na 100 posesti," je obrambo Dalllasa okrcal nekdanji Maverick, ki je v dresu Dallasa odigral le 13 tekem, a z Luko vseeno stkal prijateljske vezi, saj je bil član ekipe dalj časa, a je sprva še zdravil poškodbo.

Redick sicer verjame, da so dosti pridobili s prihodom Livelyja, a da to vseeno ne reši vseh lukenj v Dallasovi obrambi. Vodstvu očita, da so lani posegli po menjavi za Irvinga, namesto da bi poizkusili pripeljati Jrue Holidaya, ki je letos poleti okrepil Boston Celtics. Za razliko od Irvinga je namreč Holiday izjemen obrambni igralec, ki bi tako Dallasu pomagal na obeh straneh igrišča in odpravil kar nekaj težav, s katerimi se ekipa zdaj ubada. Holiday je namreč lansko sezono končal celo na sedmem mestu v glasovanju za najboljšega obrambnega igralca lige.

Prav tako Redick očita Dallasu, ki je sicer bil poleti precej aktiven na trgu, da je vseeno storil premalo, kar se tiče odpravljanja težav v obrambi. Mavericks so sicer pripeljali Danteja Exuma, Derricka Jones Jr. in predvsem Granta Williamsa, toda Redick vseeno ne verjame, da bodo lahko zapolnili vrzel, ki je nastala po odhodu Doriana Finney-Smitha v menjavi za Irvinga.

In čeprav je Dallas na prvih dveh tekmah slavil, ostaja dejstvo, da je ponovno prejel 119 in 120 točk ter da obramba vsaj zaenkrat še ne deluje na željenem nivoju. Ali ob vseh spremembah v kadru fantje preprosto potrebujejo nekaj časa, da se ujamejo, ali pa vodstvo ekipe še ni odpravilo hudih težav v obrambi, pa bodo pokazale že prihodnje tekme. Naslednja tekma sicer Dallas čaka v ponedeljek, ko bo gostoval pri Memphis Grizzlies.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 09:47 29.oktober 2023.

    To, da ima Dallas slabo obrambo ni nič novega!

  • oneh 00:05 29.oktober 2023.

    Podobno kot perejo prazno glavo našim levakom- bluziš lahko karkoli. Če je Dalas slab v obrambi in kljub temu da več košev kot nasprotniki, to ne pomeni, da jeJanša kriv ampak, da imajo nasprotniki še slabšo obrambo. In če je ...prikaži več nekje nasprotnik slabši od tebe ali si potem ti slab? Vem, da levaki tega ne bodo razumeli, saj je vpleten Janša, imajo pa svobodo in levaki plešete.

Sorodne novice