Šport > Košarka
17723 ogledov

Priznani sodnik o Dončiću: Od nekdaj je nekorekten

Luka Dončić Epa
Sodniku iz Bosne in Hercegovine ni všeč obnašanje slovenskega zvezdnika.

Luka Dončić se je zaradi svojih pritožb ob sojenju že večkrat znašel v težavah, nazadnje je bil na četrtfinalni tekmi svetovnega prvenstva proti Kanadi izključen zaradi dveh tehničnih napak. A včasih ima Slovenec še kako prav, saj ga delilci pravice obravnavajo precej drugače kot ostale zvezdnike.

Da obstajajo zamere na obeh straneh, je v enem izmed 'podcastov' potrdil tudi sodnik Ademir Zurapović, ki so mu v zadnjih letih pri Fibi sicer zaupali sojenje največjih tekem, med drugim je sodil tudi v finalu evropskega prvenstva leta 2022.

"Luka Dončić je izjemno nekorekten. Ne želim uporabiti kašne grše besede zaradi spoštovanja do igralca. Tako je že od nekdaj, tako se je vedel že na evropskem prvenstvu 2017 in na olimpijskih igrah v Tokiu. Je zelo nekorekten," je o početju slovenskega zvezdnika dejal Zurapović.

Sodniki, ki jih sicer na velikih tekmovanjih uporablja Fiba, so sicer precej manj priznani in izkušeni od mož s piščalkami, ki na primer sodijo evroligaške tekme. Večkrat se jim pripetijo tudi neverjetne napake:

Komentarjev 2
  • Boris 10:57 28.oktober 2023.

    Zaradi te prisilne stalne korektnosti vsi po celem svetu pokamo po šivih ...

  • jakec1575 21:32 27.oktober 2023.

    Sudija se spreneveda. Ker tekm ne gledam redno in s strastjo ampak neobremenjeno. Lahko potrdim, da sodniki pri luki tolerirajo pretepanje. Posledica so poskodbe. Kaj naj bo tiho?? Ce primerjam ostale crne in bele baletke, je doncic vcasih arnold in ...prikaži več stoicno prenasa sodniske nebuloze. Naj mu sodijo korake in naj mu priznajo vsa pretepanja.

Sorodne novice