Šport > Košarka
10905 ogledov

Kakšen odgovor! Dončić zadel noro trojko, nato izrekel tole

Print Screen
Luka Dončić je imel po odločilnem košu na tekmi s San Antonio Spurs prav posebno sporočilo za vse kritike.

Dallas Mavericks so na prvi tekmi nove sezone v gosteh premagali San Antonio Spurs (126:119). S trojnim dvojčkom (33 točk, 13 skokov 10 podaj) je na parketu že uvodoma zablestel prvi zvezdnik 'teličkov' Luka Dončić, ki je s pomembnim košem v odločilnih trenutkih srečanja zapečatil usodo domače ekipe.

Luka Dončić Znova premika meje Šport Neverjetni Dončić postal šele tretji igralec v zgodovini s tem dosežkom

Dallas je imel pri vodstvu za štiri (123:119) napad za povišanje prednosti, po zgrešenem metu Kyrieja Irvinga pa je z nekaj napora do odbite žoge prišel Dereck Lively II. Ta je podal Dončiću, ki je spretno ukradel še nekaj sekund, nato pa z uspešno "step-back" trojko prednost povišal na neulovljivih sedem točk.

Časa za preobrat ni več bilo, tako da je ostalo je pri izidu 126:119 v korist Dallasa.

Luka Dončić Med prenosom v živo Šport Luka se je moral po tekmi opravičevati: "V Sloveniji to ni ..."

Slovenski košarkar je po zadeti trojki zmagoslavno pomigal z rokami, za povrhu pa poslal še močno sporočilo vsem dvomljivcem. "Tukaj sem," je novo uspešno sezono najavil 24-letnik, ki ga nekateri že uvrščajo v ožji krog favoritov za priznanje MVP. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Čeprav ni povsem jasno, komu je bilo sporočilo namenjeno, pa med spletnimi uporabniki prevladuje mnenje, da gre za odgovor kritikom, ki so pred sezono na kakršenkoli način širili dvom v Dončićevo formo oziroma fizično pripravljenost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1