Šport > Košarka
3560 ogledov

Luka se je moral po tekmi opravičevati: "V Sloveniji to ni ..."

Luka Dončić Profimedia
Luko je med komplimentom na račun soigralca malce poneslo.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je blestel na uvodni tekmi nove sezone. Njegovi Dallas Mavericks so na teksaškem derbiju s 126:119 v gosteh premagali San Antonio Spurs, Dončić pa je dosegel trojni dvojček - 33 točk, 13 skokov in deset podaj in se vpisal v zgodovino svoje franšize in lige NBA.

Luka pa kljub svoji izjemni predstavi ni bil edini Dallasov junak, saj je na svoji prvi profesionalni tekmi košarkarski svet navdušil novinec v vrstah Dallasa Dereck Lively II. Novinec, ki so ga Dallas Mavericks izbrali kot dvanajstega na letošnjem naboru, se je namreč zoperstavil prvemu izboru nabora, 19-letnemu čudežnemu dečku Victorju Wembanyami, ki s svojo izjemno kombinacijo višine in tehničnih sposobnosti velja za najbolj obetavnega talenta, odkar je LeBron James vstopil v NBA pred 21 leti.

Toda na debiju obeh novincev ga je Lively, ki je tekmo končal s 16 točkami (87-odstotni met iz igre) in 10 skoki povsem zasenčil, fantastična predstava novega centra Dallasa pa ni ostala neopažena. Po tekmi sta ga nemudoma pohvalila lastnik kluba Mark Cuban in prvi trener ekipe Jason Kidd, o mladem soigralcu pa je spregovoril tudi naš Dončić, ki ga je celo malce preveč poneslo.

"Bil je izjemen, to sem mu tudi povedal. Igral je izjemno za prvo tekmo. Ne spomnim se, da bi videl novinca, ki bi svojo prvo tekmo odigral tako dobro. Spominjam se svoje prve tekme, kako sem bil živčen. On pa se ni zdel niti malo živčen. Igral je j***no izjemno," je ušlo Luki, ki se je nemudoma zavedel, kaj je izrekel med prenosom v živo na javni televiziji in se takoj opravičil. Novinarka mu je priskočila na pomoč ter ga spomnila, da gre za komajda prvo tekmo sezone, da se bo kmalu spet privadil na izjave po tekmah.

Lukova kontroverzna izjava je bila tudi ena izmed tem novinarske konference po tekmi, na kateri se je Luka še enkrat opravičil, medtem ko so ga novinarji poizkušali pomiriti, da so slišali že dosti hujše izjave. Za konec se je Luka še pošalil. "Poglejte, moja napaka. Toda v Sloveniji to sploh ne štejemo za preklinjanje. V Sloveniji si podobne besede izrečemo za dobro jutro," je temo svojega spodrsljaja zaključil Dončić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice