Šport > Košarka
479 ogledov

Lillard takoj zablestel, obračun LeBrona in Duranta

Damien Lillard Bucks Profimedia Damian Lillard v dresu Milwaukee Bucks.
V severnoameriški košarkarski ligi NBA so odigrali dva zanimiva obračuna, na katerih sta slavili domači ekipi.

Zasedba Milwaukee Bucks je v derbiju vzhodne konference premagala košarkarje Philadelphia 76ers s 118:117.

Košarkarji Milwaukeeja so prevladovali pod obročema, vodili so že s prednostjo 19 točk, toda igralci iz Philadelphie so v četrti četrtini z nizom 14:0 prednost izničili in celo povedli s 102:94. Toda domači so znova prevzeli vajeti v svoje roke, predvsem po zaslugi nove okrepitve, Damiana Lillarda, ki je dosegel zadnjih 11 točk svoje ekipe.

Lillard je zadel trojko iz težkega položaja za izid 116:111 manj kot 12 sekund pred koncem. Tobias Harris je nato z uspešnim metom za tri točke znižal na 114:116, Lillard pa je izsilil prekršek ter zadel oba prosta meta za 118:114. De'Anthony Melton je s trojko ob zvoku sirene znižal vodstvo na 117:118.

Lillard je bil najboljši strelec Bucks z 39 točkami, zadel je vseh 17 prostih metov in imel osem skokov, s tem je spektakularno debitiral za novo ekipo. Triintridesetletni Američan je vpisal rekordni točkovni debi v zgodovini Bucks, presegel je star mejnik 34 točk Terryja Cummingsa na njegovi uvodni tekmi leta 1984.

Lilliardovih 39 točk je pomenilo tudi četrti najboljši debi katerega koli igralca za kateri koli klub v zgodovini lige NBA, zaostal je le za Kyriejem Irvingom, Kikijem Vandeweghejem in Wiltom Chamberlainom.

Giannis Antetokounmpo je domačim dodal 23 točk in 13 skokov. Tudi v vrsti Philadelphie so bili razigrani igralci. Štirje igralci so tekmo končali z 20 ali več točkami, Tyrese Maxey jih je dosegel 31, Kelly Oubre 27, Joel Embiid 24 in Harris pa 20.

Jamesa Hardena pričakovano ni bilo pri Philadelphii, uradno zaradi slabše telesne pripravljenosti. Vodstvo lige NBA je sicer sprožilo preiskavo o zadevi, ker je Harden letos poleti javno povedal, da zaradi spora z generalnim direktorjem ne bo več igral za Philadelphio.

Jezerniki izkoristili oslabljenost Sonc

Kolektiv iz Los Angelesa Lakers pa je bil na domačem parketu boljši od gostujoče ekipe Phoenix Suns s 100:95. Jezerniki so izkoristili odsotnost dveh ključnih igralcev gostov Devina Bookerja in Bradleyja Beala za domačo zmago. Jezerniki so v zadnji četrtini uspeli onemogočiti napad gostov.

Anthony Davis je bil s 30 točkami in 12 skoki najboljši pri Lakers. Izkazal se je tudi zvezdnik LeBron James, ki se je ustavil pri 21 točkah, osmih skokih in devetih podajah. Pri Soncih iz Arizone je bil daleč najboljši Kevin Durant z 39 točkami in 11 skoki.

Tekma je bila posebna. Zvezdnika lige NBA James in Durant nista igrala drug proti drugemu v rednem delu sezone od božiča 2018.

NBA, izida:

Milwaukee Bucks - Philadelphia 76ers 118:117
Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 100:95

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice