Šport > Košarka
58248 ogledov

Luka po tekmi: "Tako zelo ga pogrešam. Vem, da nekega dne ..."

Dorian Finney-Smith Luka Dončić Profimedia
Luko Dončića in Dorian Finney-Smitha veže izjemno prijateljstvo.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je onkraj luže sijajno začel novo sezono severnoameriške lige NBA. Potem ko je vodil Dallas do uvodne zmage v gosteh pri San Antoniu, je na prvi domači tekmi spravil na noge celo dvorano. Z 49 točkami, od tega je zadel rekordnih devet trojk, je pomagal Dallas Mavericks do zmage s 125:120 nad Brooklyn Nets.

Dončić je tekmo končal pri 49 točkah, pomembna pa je bila izjemna trojka pri izenačenju na 120. točki, ko ga je "čuval" ravno nekdanji soigralec in veliki prijatelj Dorian Finney-Smith, a je Slovenec z desno roko zadel met za tri, ki je navdušil slehernega gledalca v dvorani.

Luka Dončić in Dorian Finney-Smith | Avtor: Profimedia Profimedia

Po tekmi je bilo seveda v intervjujih ogromno govora ravno o čudežnem košu Dončića, a nič manj zanimivo ter predvsem čustveno ni bilo vprašanje, kako je bilo ponovno srečati svojega velikega prijatelja, s katerim je delil slačilnico skorajda pet let. Dončić ob omenjenem vprašanju preprosto ni mogel skrivati čustev.

"To je moj poba. Tako zelo ga pogrešam. Prepričan sem, da bova nekoč nekega dne ponovno igrala skupaj. To je moj poba," je bil ob izjavi o enem svojih najljubših soigralcev vseh časov čustven Luka. Dončić je sicer v preteklosti, preden je bil "Doe Doe" del menjave, ki je v Dallas pripeljala Kyrieja Irvinga, izjavil, da je Finney-Smith tisti košarkar, s katerim bi si želel igrati do konca kariere.

Finney-Smith je po koncu tekme pred novinarji tudi razkril, da po vseh obveznostih pelje Dončića na večerjo, a da po takšnem porazu in takšnem Lukovem košu zagotovo ne bosta govorila o košarki.

"Doe Doe" je sicer pred svojo menjavo v Brooklyn preživel celotno NBA kariero pri Dallas Mavericks, katerih barve je branil skorajda sedem let. Čeprav sploh ni bil izbran na naboru in ni veljal za kakšnega talenta, je s trudom in izjemno borbo v obrambi kmalu pridobil navijače Dallasa na svojo stran ter postal prava klubska legenda.

Mavericks so mu tako ob njegovi vrnitvi v American Airlines Center pripravili prav poseben posnetek, s katerim so se poklonili nekdanjemu ljubljencu navijačev.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice