Šport
11538 ogledov

Nekdanji član Dallasa Dončića obtožil laganja, tako odgovarja Luka

Twitter
Nekdanji član košarkarske ekipe Dallas Mavericks je komentiral razplet sinočnje tekme z Brooklyn Nets.

Newyorška košarkarska franšiza Brooklyn Nets je v noči na soboto po slovenskem času izgubila še drugo tekmo v novi sezoni lige NBA. Mrežice so morale po hudem boju priznati premoč Dallasu (120:125), za katerega je Luka Dončić dosegel 49 točk. 

Luka DOnčić NBA Šport Dončiću se je 'povsem utrgalo' ob koncu dvoboja, nasmihala se je 50-ica

Slovenski košarkar je bil v zaključku dvoboja kar štirikrat zapored natančen izza črte, zadel pa je tudi fenomenalen met iz težkega položaja, pri katerem se je žoga odbila od table in nepričakovano končala v mrežici.

Dončić, za katerega je splošno znano, da tovrstnim metom posveča veliko pozornosti na treningu, je po zmagi trdil, da je koš napovedal, še preden se je žoga dotaknila table. "Rekel sem 'bank' (koš od table, op. a.). Pred in po tem," je na novinarski konferenci zatrjeval zvezdnik Dallasa.

Noro, noro, noro! Šport Donćić o najbolj norem košu kariere: "Ne vem, kako mi je uspelo"

Noro trojko slovenskega košarkarja je po porazu komentiral tudi košarkar Brooklyna Dorian Finney-Smith, nekdanji član franšize iz Teksasa in Dončićev dober prijatelj.

"To sem videl že milijonkrat," je priznal Finney-Smith, ki se je v New Yorku znašel v okviru menjave za Kyrieja Irvinga.

"Luka se igra in dejansko trenira takšne mete. Težko bi mu karkoli očitali. Ne bi smeli dopustiti, da se žoga vrne k njemu. To bi bila verjetno najboljša opcija. Sploh ni videl koša, pa je vseeno zadel," je dodal ameriški krilni košarkar.

Kar zadeva Dončićevo trditev, da je koš napovedal vnaprej, pa je Finney-Smith le zmajeval z glavo: "Ne, ne, ni napovedal koša od table. Bolje, da ne govori, da ga je."

In kaj na to poreče Dončić? "Rekel sem v slovenščini, zato me ni razumel," je novinarje nasmejal Slovenec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.