Šport > Košarka
39167 ogledov

Dallas želi enega svojih najboljših igralcev zamenjati za tega zvezdnika

Luka Dončić in Clint Capela Profimedia
Strokovnjaki so mnenja, da bodo Dallas Mavericks poizkusili Jadena Hardyja vključiti v menjavo za Clinta Capelo.

Čeprav se še niso pomerili z najboljšimi ekipami lige, so Dallas Mavericks lahko zelo zadovoljni s svojim vstopom v novo sezono, potem ko so dobili uvodna dva obračuna, prav tako pa je bilo očitnih kar nekaj stvari, ki lahko navijače navdajajo z optimizmom.

Prva je zagotovo naš Luka Dončić, ki je v preteklosti znal nekoliko bolj počasi vstopiti v sezono ter je potreboval nekaj tekem, da je našel pravo formo, letos pa igra kot prvi kandidat za naslov MVP, druga pa je zagotovo mladi center Dereck Lively II, ki se je izkazal kot pravi zadetek na naboru in je na prvih dveh tekmah navdušil s svojimi predstavami.

A če sta Luka in Lively dve najbolj svetli točki nove sezone, je največje razočaranje zagotovo Jaden Hardy, od katerega so navijači po nekaj odličnih predstavah v njegovi prvi sezoni pričakovali pravo eksplozijo v letošnji, toda igralec, ki bi počasi moral postati eden izmed nosilcev ekipe, ni dobil niti sekunde igralnega časa s strani glavnega trenerja Jasona Kidda.

Jaden Hardy | Avtor: Profimedia Profimedia

Strokovnjaki okoli lige, še posebej novinar Sports Illustrated Dalton Trigg, so tako prepričani, da to pomeni, da bo mladi igralec Dallasa, ki je na trenutke tako navdušil v minuli sezoni, del Dallasove menjave za odličnega centra ekipe Atlanta Hawks, Clinta Capelo.

ESPN-ov novinar Tima MacMahon je namreč poleti poročal, da so Mavericks Atlanto povprašali o možnosti, da bi pripeljali njihovega odličnega centra v svoje vrste, a so Hawks na vsak način želeli vsaj enega igralca izmed dvojice Hardy - Josh Green, kar je na koncu Dallas odvrnilo od menjave, saj so želeli zadržati svoja dva mlada nadarjena košarkarja, katerima se napoveduje svetla prihodnost.

Green je medtem celo podpisal novo triletno 41 milijonov dolarjev visoko pogodbo in je še vedno pomemben del Kiddove ekipe, medtem ko Hardy ob izkušenih igralcih, kot sta Tim Hardaway jr. in Seth Curry, preprosto ne dobi priložnosti. Strokovnjaki so tako prepričani, da bi pri Dallasu lahko ponovno razmislili o menjavi za švicarskega centra.

Luka Dončić in Clint Capela | Avtor: Profimedia Profimedia

Na omenjeni poziciji sicer na začetku sezone blesti Lively, a bi se mladenič zagotovo še lažje navadil na ligo in razvijal, če bi imel ob sebi tako dobrega in izkušenega košarkarja, kot je Capela. Iz minulih sezon namreč vemo, da Maxi Kleber in Dwight Powell preprosto nista košarkarja, s katerima bi lahko Dallas naskakoval vrh lige, in okrepitve pod samim obročem so skorajda nujne.

Glede na to, da so Hawks ravnokar s svojim drugim centrom Onyeko Okongwujem podpisali novo 62 milijonov dolarjev vredno štiriletno pogodbo, se zdi, da Capela več ni toliko v prvem planu, kot je bil včasih in se Atlanti ne bo pretežko ločiti od izkušenega centra. Strokovnjaki tako ugibajo, da bi Dallas Atlanto prepričal že, če bi ponudil Hardyja, Richauna Holmesa (še en igralec, ki ni v načrtih Kidda) in izbor v drugem krogu nabora.

Vsekakor nizka cena za košarkarja, ki je bil leta 2021 najboljši skakalec lige, minulo sezono pa je kljub nekoliko nižji minutaži končal s povprečjem 12 točk in kar 11 skokov. Predvsem pa je Capela rešitev za kar nekaj težav, s katerimi se sooča Dallas, kot sta recimo skok in obramba. Zagotovo bi bilo škoda izgubiti takšnega dragulja, kot je Hardy, a glede na Kiddov odnos do mladega košarkarja se zdi menjava še najboljša poteza.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice