Šport > Košarka
15952 ogledov

Noro, kaj je Luka pred zadnjo tekmo napravil za mladega navijača

Luka Dončić Profimedia
Luka je mlademu navijaču izpolnil sanje.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je onkraj luže sijajno začel novo sezono severnoameriške lige NBA. Potem ko je vodil Dallas do uvodne zmage v gosteh pri San Antoniu, je na prvi domači tekmi spravil na noge celo dvorano. Z 49 točkami, od tega je zadel zase rekordnih devet trojk, je pomagal Dallas Mavericks do zmage s 125:120 nad Brooklyn Nets.

Pri tem se je zapisal v kar nekaj različnih statistik, ki jih vodi liga NBA, med drugim je zdaj s 15 tekmami z vsaj 40 točkami, desetimi skoki in petimi podajami pred dopolnjenim 25. letom prehitel Kareema Abdul-Jabbarja (14) in zaostaja le še za legendarnim Oscarjem Robertsonom (16).

Noro, noro, noro! Šport Donćić o najbolj norem košu kariere: "Ne vem, kako mi je uspelo"

Štiriindvajsetletni Slovenec je točkovnemu izkupičku 49 točk dodal še deset skokov in sedem podaj, na igrišču pa je preživel 36 minut brez izgubljene žoge. Še posebej pa je navdušil s pravo cirkuško trojko pri izenačenju na 120. točki, katera je po spletu obkrožila svet, Luka pa jo je poimenoval kar za najtežji koš svoje kariere.

Toda Luka ne navdušuje zgolj s svojimi vragolijami na igrišču, temveč tudi s svojimi potezami in dejanji izven dvorane. Čeprav po svetu še vedno odmevajo njegove fantastične predstave na parketu, pa ni nič manj vredna omembe njegova poteza pred omenjeno tekmo z Brooklyn Nets.

Mlademu navijaču, ki je zbolel za rakom, je izpolnil njegove sanje. Mladi Johnny je namreč pred tekmo prvič v živo spoznal svojega idola, Luka pa je imel zanj prav posebno darilo. Izročil mu je par svojih košarkarskih copatov ... A to niso bili navadni košarkarski copati. Takšnega para nima namreč še nihče na svetu, je Luka pojasnil navdušenemu navijaču, s katerim se je nato tudi fotografiral. Luka je tako v težavno življenje mladega Johnnyja vnesel vsaj nekaj veselja.

Naslednja tekma sicer Dallas in našega Luko čaka v noči iz ponedeljka na torek, ko bodo gostovali pri Memphis Grizzlies.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 21:45 30.oktober 2023.

    Tudi s tem si nabira točke ampak, pravi seštevek bo tisti na kraju sezone...

Sorodne novice