Šport > Košarka
6314 ogledov

Dončić igral slabo, a po koncu tekme pošteno okrcal tudi trenerja

Luka Dončić Profimedia
Dončić se zaveda, da kljub nekaterim odličnim številkam proti Denverju ni igral dobro, prav tako pa ga je zmotilo, kako se je Dallas zoperstavil visoki postavi Nuggets.

Luka Dončić je v severnoameriški košarkarski ligi NBA v noči na soboto z Dallas Mavericks doživel prvi poraz sezone. Teksašani po štirih zaporednih zmagah niso našli pravega recepta za prvake Denver Nuggets, ki so slavili s 125:114. Slovenski as je ob tem dosegel 34 točk, 10 skokov in osem podaj, a je tudi izgubil kar devet žog.

Luka Dončić NBA Šport Dvoboj Jokića in Dončića, tako se je končalo

Denver je na tekmi, ki je štela tudi za uvod takoimenovanega pokala NBA, na domačem igrišču v prvi četrtini prišel do vodstva z dvomestnim številom točk, nato pa ni dovolil, da bi Dallas to vodstvo resneje ogrozil. Denver je ob tem vseskozi prednjačil v skok igri, razlika v skokih je bila na koncu 51:34 v korist Denverja, pri tem so si domačini s kar 19 skoki v napadu priigral številne dodatne napadalne priložnosti.

Za Dallas je bil Dončić dve podaji oddaljen od svojega 59. trojnega dvojčka v ligi NBA, a je imel tudi skoraj dvomestno izgubljeno število žog (9). V postavi moštva iz Teksasa je bil po dveh tekmah odsotnosti zaradi bolečin v stopalu znova Kyrie Irving, ki je prispeval 22 točk. Tokrat je za Dallas manjkal trener Jason Kidd, ki zaradi slabega počutja ni potoval z ekipo.

Sean Sweeney | Avtor: Profimedia Profimedia

Dallas je tako vodil Kiddov pomočnik Sean Sweeney, ki je prejšnji dve sezoni v ekipi deloval kot strokovnjak za obrambo, letos pa je prevzel vodenje napada. A proti ekipi Denverja se v novi vlogi ni pretirano izkazal, po tekmi pa je naletel tudi na kritiko s strani svojega najboljšega igralca Dončića.

Slovenec je sicer krivdo za poraz prevzel nase, a je vseeno izpostavil še en zelo pomemben element, v katerem je Denver preprosto nadigral Dallas - skok za žogo. Luka je tako okrcal trenerja Sweeneya ter mu očital, da je premalo časa igral z visoko peterko, kar je botrovalo temu, da je Denver pobral kar 17 skokov več od Dallasa.

"Resnično mislim, da bi včasih morali igrati z nekoliko višjo postavo, še posebej ko so na igrišču Nikola Jokić, Aaron Gordon in Michael Porter jr., gre za visoke fante. Imajo kar nekaj igralcev, ki lahko pridejo do skoka v napadu. Toda vseeno moramo bolje zapirati prostor, igrati bolj fizično. Čeprav včasih nam ne pustijo igrati fizično, vsakič ko koga zapremo, nam sodijo osebno napako," se je mimogrede Luka obregnil tudi ob sodnike.

Luka ima sicer s svojo oceno verjetno kar prav, saj so Dallas pokopale številne druge priložnosti, ki so si jih Nuggets priigrali po skoku v napadu, medtem ko sta pri Dallasu centra Dereck Lively in Dwight Powell na igrišču preživela vsega 24 in 16 minut, Maxi Kleber je manjkal zaradi poškodbe, letošnja okrepitev Richaun Holmes pa ni dobil niti minute igralnega časa. Tudi Dante Exum in Olivier-Maxence Prosper, ki veljata za atletsko izjemno nadarjena igralca, ki bi lahko pobrala kar nekaj skokov, sta dobila zgolj po minuto igre, ko je bila tekma že odločena.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice