Šport
2169 ogledov

Luka se lahko veseli, njegovi ekipi je končno uspelo!

Texas Rangers Profimedia
Texas Rangers, katerih eden največjih navijačev je naš Luka Dončić, so osvojili svoj prvi naslov v bejzbolski ligi MLB.

Ekipa Texas Rangers je v finalu 119. sezone bejzbolske lige MLB v pretekli noči dobila še četrto tekmo, izid je bil 5:0, ekipa iz Dallasa pa je tako s 4:1 v zmagah premagala Arizono Diamondbacks. S tem je osvojila prvi naslov v 63-letni zgodovini kluba.

Finalista sta se do finala prebila presenetljivo. Diamondbacks so presenetili Philadelphio Phillies, ekipa iz Teksasa pa je izločila branilce naslova Houston Astros.

"Zelo čustveni trenutki so to. Vse, kar sem doslej počel, ves trud in odrekanje je poplačano. Bila pa je to nora tekma. Šele v sedmi izmenjavi smo dosegli točko. Potem, ko je uspešno zadel Corey Seager, se nam je odprlo," je dejal Marcus Semien.

Texas Rangers | Avtor: Profimedia Profimedia

Josh Jung in Nathaniel Lowe sta v sedmi izmenjavi po napakah Aleka Thomasa po Seagerju povišala izid na 3:0. Semienu je nato v zadnjem napadu teksaške ekipe uspel udarec za dvojni home-run za končnih 5:0.

Seager je po tekmi prejel nagrado za najkoristnejšega igralca, kar mu je kot šele četrtemu igralcu v zgodovini uspelo drugič. Leta 2020 je naslov prvaka in naziv MVP osvojil z Los Angeles Dodgers.

Prvo tekmo letošnjega finala so Rangers na domačem igrišču dobili s 6:5, Arizona pa je vrnila udarec na drugi tekmi v Dallasu, ki jo je dobila kar z 9:1.

To tekmo si je v družbi Dirka Nowitzkega v živo ogledal tudi naš Luka Dončić, ki velja za velikega navijača Texas Rangers. Ker sta jim očitno prinesla nesrečo, je Luka tako pred odločilno peto tekmo celo obljubil, da ga zagotovo ne bo tekmo, da le Rangers osvojijo prvenstvo.

Luka Dončić in Dirk Nowitzki na tekmi Texas Rangers | Avtor: Twitter Twitter

Na tretji tekmi so bili Rangers nato v gosteh od Arizone boljši s 3:1, ko pa so dobili tudi drugo gostujočo tekmo in povedli v zmagah s 3:1, je bilo jasno, da lahko Arizono reši le še čudež. Do tega ni prišlo in franšiza Rangers se lahko veseli svojega prvega naslova v klubski zgodovini.

Rangers, ki so se leta 1961 v najmočnejši bejzbolski ligi na svetu pridružili kot Washington Senators, so se v predmestje Dallasa preselili leta 1972. V finale lige so se uvrstili že leta 2010 in 2011. Prvič jih je premagal San Francisco, drugič St. Louis. Diamondbacks so v svojem edinem finalu pred letošnjim leta 2001 osvojili naslov.

Odločilno tekmo med Rangers in Diamondbacks so sicer napeto spremljali tudi v American Airlines Centru, kjer je Luka s svojimi Mavericks gostil Chicago in imel na koncu tekme dvojni razlog za zadovoljstvo, saj so Mavs dopolnili sanjski večer v Dallasu z zmago s 114:105.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice