Šport > Košarka
2260 ogledov

Neverjetno, kaj je Dončić počel z žogo: "To je bilo grozno"

Luka Dončić Profimedia
Ekipa Dallas Mavericks je morala v noči na soboto v ligi NBA priznati premoč branilcem naslova Denver Nuggets.

Košarkarji Dallas Mavericks so kljub še eni dobri predstavi Luke Dončića (34 točk, 10, skokov, osem podaj) utrpeli prvi poraz v letošnji sezoni. Na domačem parketu so bili od varovancev Jasona Kidda boljši aktualni prvaki Denver Nuggets na čelu z dvakratnim MVP-jem lige Nikolo Jokićem, ki je obstal na pragu trojnega dvojčka s 33 točkami, 14 skoki in devetimi podajami.

Luka Dončić NBA Šport Dvoboj Jokića in Dončića, tako se je končalo

Dallas je tokrat plačal davek visokega števila izgubljenih žog in pomanjkanja skokov v obrambi, kjer so si domači košarkarji priigrali 19 popravnih izpitov. Košarkarji Denverja so skok dobili z 51:34, s čimer so uspešno nadoknadili kar 17 izgubljenih žog.

Gostje so resda izgubili dve žogi manj (15), vendar te minimalne razlike niso uspeli unovčiti v svoj prid. Obe moštvi sta imeli precej dober strelski večer, tudi v tem segmentu igre pa so bili za odtenek boljši igralci Denverja.

Aktualni prvaki so največjo razlliko naredili v raketi, kjer so dominirali z rezultatom 68:40, uspešnejši pa so bili tudi po koših iz hitrih protinapadov (21:9).

 | Avtor: Profimedia Profimedia

 
"Začetek je bil dokaj počasen, a iz tekme lahko vzamemo tudi veliko pozitivnih stvari. Pokopale so nas moje izgubljene žoge (devet, op. a.) in skok v obrambi. Če bi bila to lanska ekipa, bi izgubili za 30 točk," je razloge za poraz povzel Dončić.

Z devetimi izgubljenimi žogami je zabeležil najslabši izid sezone in izenačil svoj neslavni rekord. "To je bilo grozno. Preveč sem bil površen z žogo. Poskušal sem podajati, toda sprejel sem kar nekaj slabih odločitev. Na začetu sezone nisem izgubil veliko žog, a na zadnjih tekmah sem bil bolj površen," je povedal Slovenec.

Dotaknil se je tudi prijateljskega odnosa z Jokićem, katerega je označil za najboljšega košarkarja na svetu. "Z njim je vedno zabavno. Nikola je izjemen košarkar, predvem pa dober človek. To je tisto, kar pri njem najbolj spoštujem. Vedno se šali. Zelo preprost in super fant. Mislim, da vsi vedo, kako poseben je, čeprav medijsko ni preveč izpostavljen. Toda vsi trenerji in igralci vedo. Verjetno najboljši košarkar na svetu," je dejal Dončić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice