Šport > Košarka
595 ogledov

Izjemni Wembanyama nadigral svojega vzornika

Kevin Durant Victor Wembanyama Profimedia Kevin Durant in Victor Wembanyama v pogovoru.
V najmočnejši košarkarski ligi na svetu so v noči na petek odigrali štiri tekme.

Mladi francoski košarkar Victor Wembanyama je z 38 točkami in desetimi skoki ter zrelo igro v zadnji četrtini vodil San Antonio Spurs do zmage v Phoenixu proti Suns s 132:121.

Wembanyama, prvi izbor nabora novincev pred to sezono, je igral šele na peti tekmi v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. V prvem polčasu je dosegel 20 točk, ko je s soigralci visoko povedel. Domačim je v nadaljevanju uspelo ne le znižati izid, na 116:116 so izenačili, ko je trojko zadel Keita Bates-Diop štiri minute in 21 sekund pred koncem. Spurs so odgovorili z 12 zaporednimi tičkami, od tega jih je 10 dosegel devetnajstletni Wembanyama, s tremi prostimi meti, zabijanjem, trojkama in metom iz obrata.

"Včasih 20 in več točk prednosti ni dovolj za zmago, to je lekcija te tekme. Na koncu mi je uspelo zadevati mete, na vrsti sem bil jaz. Že jutri pa bo to nalogo dobil kdo izmed soigralcev," je skromno dejal mladi Francoz. Na drugi strani je povratnik po poškodbi gležnja Devin Booker 21 od svojih 31 točk zmogel v drugem polčasu, temu je dodal 13 skokov in devet podaj. Kevin Durant, vzornik Wembanyamw, je v zadnjih dveh četrtinah nanizal 15 od 28 doseženih točk.

Igralci Philadelphie 76ers so doma na krilih Joela Embiida (28 točk, 13 skokov, sedem podaj), Kellyja Oubreja Jr. in Tobiasa Harrisa (po 23 točk) ugnali Toronto Raptors s 114:99. S tem so na četrti tekmi prišli do tretje zmage v sezoni za drugo mesto na vzhodnem delu lige. Tam je na čelu tokrat prosti in še neporaženi Boston. Prav tako štiri zmage brez poraza ima le še Dallas Luke Dončića, vodilni na zahodnem delu lige bodo naslednjič igrali v noči na soboto po slovenskem času v Denverju.

V preostalih dveh tekmah večera so New Orleans Pelicans premagali Detroit Pistons s 125:116, CJ McCollum je za zmagovite gostitelje prispeval 23 točk, na domačem parketu pa so klonili košarkarji Utah Jazz, Orlando Magic so s Paolom Bancherom (30 točk) zmagali s 115:113.

NBA, izidi:

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors    114:99
New Orleans Pelicans - Detroit Pistons  125:116
Utah Jazz - Orlando Magic               113:115
Phoenix Suns - San Antonio Spurs        121:132

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice