Šport > Košarka
5364 ogledov

Dončić treščil v centra Orlanda, nato zapustil parket

Dončić Profimedia
Luka Donćić je moral sredi tekme z Orlando Magic opraviti kratek zdravniški pregled.

Košarkarji Dallas Mavericks nadaljujejo s prepričljivimi predstavami na začetku rednega dela nove NBA sezone. Torkat so bili varovanci Jasona Kidda s 117:102 boljši od Orlando Magic.

Luka Dončić NBA Šport Vprašljiva Luka in Kyrie sta ob koncu vzela reči v svoje roke

Mavsi so znova navdušili v drugem delu obračuna, potem ko so v drugi četrtini že zaostajali za 15 točk. Prav t.i. "clutch" momenti, kar bi v grobem prevodu pomenilo dobra igra v ključnih oziroma najbolj napetih trenutkih obračuna, postaja zaščitni znak letošnje zasedbe Dallasa, ki na igrišču deluje precej bolj usklajeno kot v lanski sezoni.

Mavsi so na poti do šeste zmage v sezoni (6-1) nekaj minut igrali brez Luke Dončića, ki je moral začasno zapustiti parket zaradi udarca v glavo v tretji četrtini. Slovenca so odpeljali v slačilnico, kjer naj bi šel skozi protokol za izključitev pretresa možganov.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Kot je Dončić pojasnil po tekmi, ni šlo za dejanski protokol, temveč zgolj preventivni zdravniški pregled. Udarec mu na srečo ni pustil nobenih posledic, zato se je lahko slovenski as v zadnjem delu vrnil na parket in odigral svoje najboljše minute, v katerih je dosegel 12 od skupno 29 točk.

"Ni bilo kakšnega protokola za pretres možganov. Sicer so me pregledali, a ni bilo nič hudega," je o udarcu v glavo na kratko dejal Dončić, ki je 29 točkam dodal še tri skoke, šest podaj in dve ukradeni žogi.

Tim Hardaway Jr. in Kyrie Irving sta prispevala po 21 točk, slednji je vpisal dvojni dvojček z desetimi podajami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.