Šport > Košarka
3346 ogledov

Noro, s kom je po slabem strelskem večeru Kidd primerjal Luko in Irvinga

Luka Dončić in Kyrie Irving Profimedia
Dallas je v zadnji četrtini le strl odpor Charlotta, prva zvezdnika ekipe pa sta kljub slabšemu strelskemu izkupičku navdušila svojega trenerja.

Košarkarsko moštvo Dallas Mavericks je zabeležilo peto zmago v novi sezoni severnoameriške lige NBA. Na domačem parketu je s 124:118 strlo ekipo Charlotte Hornets. Dallas je bil posebej razpoložen v drugem delu dvoboja, slovenski zvezdnik Luka Dončić pa je dvoboj končal s 23 točkami, 12 skoki in devetimi podajami.

Dallas je obračun v dvorani American Airlines Center začel slabo, tudi Dončić je zgrešil prav vse mete in prvo četrtino končal brez točk. Ob polčasu so domači zaostajali za 12 točk, v drugem delu pa začeli topiti razliko. Zadnjo četrtino so tako začeli le še s točko zaostanka in se potem tudi na krilih slovenskega asa prebudili ter zabeležili peto zmago na šestih tekmah.

Luka Dončić in Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončiću je do novega trojnega dvojčka zmanjkala ena podaja. Iz igre je metal 8/19, od tega je zadel le eno trojko iz devetih poskusov. Bolj natančen je bil s črte prostih metov (6/7), v zadnji četrtini pa dosegel 10 od skupno 23 točk. Za Teksašane je 18 točk in 10 podaj dosegel Kyrie Irving, 18 točk je dodal tudi Grant Williams, 16 pa Tim Hardaway. S 15 točkami in 14 skoki se je izkazal tudi novinec Dereck Lively.

Dončić je celotno lansko sezono le enkrat ostal brez točk v prvih četrtinah. Je pa po slabem začetku, ko je metal 0/4 iz igre, zadel osem od naslednjih 15 metov ter predvsem poleg Irvinga dobro razigraval moštvo, saj je kar sedem igralcev Dallasa doseglo dvomestno število točk. "Ko imaš na igrišču številko 77 in 11, je vse precej enostavno. Naša podajalca sta bila izjemna, naši lovilci pa so to izkoristili," je po dvoboju v analogiji ameriškega nogometa razlagal trener Dallasa Jason Kidd.

Luka Dončić in Kyrie Irving | Avtor: Profimedia Profimedia

Čeprav je to najbolj pomembna pozicija v ekipi, se namreč quarterbacki pri ameriškem nogometu le redko sami znajdejo v končni coni (nekateri izjemno mobilni podajalci so seveda izjema), zato pa tam pogosto poiščejo svoje lovilce, ki dosegajo touchdowne. Tako je bilo tudi na minuli tekmi, saj sta ob nekoliko slabšem metu Dončić in Irving toliko bolj zaposlila svoje soigralce, katerim sta pripravila odprte mete in lahke koše. Čeprav gre za povsem različna športa, je Kidd zelo dobro zadel z omenjeno primerjavo.

Dallas zdaj naslednji obračun čaka že v noči na torek, ko bo gostoval pri Orlando Magic, ki je pri vrhu vzhodne konference s štirimi zmagami po šestih tekmah. Dončić pa je s svojim moštvom z razmerjem 5-1 drugi na zahodu, zaostaja le za prvaki Denver Nuggets (6-1). Ti so tudi edini to sezono premagali teksaško ekipo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice