Šport > Košarka
28425 ogledov

Lukov najljubši soigralec si želi vrnitve v Dallas

Luka Dončić Dorian Finney-Smith Profimedia
Nekdanji ljubljenec navijačev Dallasa si želi še kdaj igrati za Dallas.

Medtem ko so se februarja nekateri veselili nove okrepitve Kyrieja Irvinga, je velik del navijačev Dallasa objokoval izgubo ljubljenca občinstva Doriana Finney-Smitha, ki je v klub pred leti prišel kot popolnoma neznan igralec, ki ni bil niti izbran na naboru, tekom svojega bivanja v Dallasu pa je postal prava klubska legenda.

Priljubljeni "Doe Doe" je bil namreč del menjave za kontroverznega zvezdnika in vodstvo kluba se ni niti zavedalo, kakšnega igralca so izgubili v menjavi z Brooklynom, a jim je kmalu postalo jasno, ko se je obrambna igra Maverickov povsem razpadla, Mavs pa so do konca sezono igrali katastrofalno in na koncu celo ostali brez končnice.

Dorian Finney-Smith | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred enim tednom pa se je Finney-Smith prvič po menjavi vrnil v Dallas, saj je njegov Brooklyn gostoval v American Airlines Centru, navijači in klub pa so mu dali jasno vedeti, koliko jim še vedno pomeni. Doe Doe je prejel bučen aplavz, na velikem semaforju pa so se vrteli čustveni posnetki njegovega časa v Dallasu.

Ljubezen med Dallasom in Finney-Smithom je tako še vedno prisotna, tako da morda niti ne preseneča, da je novinar spletne strani The Smoking Cuban Noah Webber uspel od virov blizu Finney-Smitha izvedeti, da bi se želel eden najboljših 3-and-D (specialist za obrambo z odličnim mestom za tri točke) igralcev lige nekega dne vrniti v Dallas.

Luka Dončić Dorian Finney-Smith | Avtor: Profimedia Profimedia

"Lepo bi bilo, če bi še kdaj zaigral za Dallas, tudi sam bi si želel vrnitve v Dallas, toda takšne stvari se ne izidejo vedno. Škoda, ker ni mogel ostati in igrati skupaj s Kyriejem, toda Brooklyn si je želel Doe Doeja v menjavi. Drugače ne bi pristali na menjavo. Toda če bo mogoče, bi se vrnil. In mislim, da bi si ga Dallas tudi želel nazaj," je vir blizu igralca razkril Webberju.

Finney-Smith je s franšizo Dallas Mavericks ostal v odličnih odnosih tudi po svoji menjavi, lastnik kluba Mark Cuban in ekipa pa so celo pomagali Dorianovem očetu, da je bil pogojno izpuščen iz zapora, zaradi česar je Doe Doe že večkrat poudaril, da bo klubu in Cubanu večno hvaležen.

Dorian Finney-Smith Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav tako ima Finney-Smith odličen odnos s prvim zvezdnikom Dallasa Luko Dončićem, s katerim sta odlična prijatelja, Luka pa je še tekom Dorianovega igranja za Dallas izjavil, da je ravno Finney-Smith igralec, s katerim bi si želel igrati do konca kariere. Tudi po nedavni tekmi, ko so Mavericks ravno po zaslugi Luke premagali Brooklyn, sta igralca po tekmi odšla skupaj na večerjo, Luka pa je v čustvenem intervjuju po dvoboju zatrjeval, da ga izjemno pogreša in da verjame, da bosta nekega dne ponovno soigralca.

Finney-Smith sicer nikakor ne poizkuša izsiliti kakšen predčasen odhod iz Brooklyna, a vseeno se zdi, da je njegovo srce še vedno v Dallasu in ko mu enkrat poteče pogodba, se zdi vrnitev v Dallas zelo realna opcija. Luka in navijači bi si tega vsekakor želeli.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 16:40 05.november 2023.

    A ne mislite, da mal pretiravate!? Vsi vemo, da je bil Lukov najljubši soigralec pri Dallasu Bobi, Boban Marjanović-Bobi! In ne neki Smith!

  • Ender3 13:54 05.november 2023.

    Nehajte srat s tem Dončićem.

Sorodne novice