Šport > Košarka
13247 ogledov

Dončić prejel tehnično napako, kar je sledilo, je šokiralo vse

Dončić Profimedia
Luka Dončić je na sinočnji tekmi s Charlotte Hornets dokazal, da je res obrnil nov list v svoji košarkarski karieri.

Košarkarski superzvezdnik Luka Dončić na sinočnjem obračunu ni podlegel svojim starim navadam in znova navdušil navijače Dallas s tem, ko je ob zanj neugodni sodniški odločitvi ohranil mirne živce in se vzdržal pretirane čustvene reakcije, s kakršnimi si je v ligi NBA pridobil neslaven sloves čustveno labilnega igralca.

Dončićeva komična reakcija po prejeti tehnični napaki je dober pokazatelj spremembe, h kateri bo v letošnji sezoni stremel naš najboljši košarkar. Pri tem mu bodo pomagali tudi soigralci, čemur smo bili priča na nedavni tekmi s Chicago Bulls, na kateri se je v imenu slovenskega zvezdnika s sodniki prepiral njegov soigralec Grant Williams.

Kakšna gesta! Šport Dončić se je spet spozabil, reakcija soigralca pa je navdušila Dallas

Dončiću je bila v eni izmed napadalnih akcij sršenov dosojena osebna napaka, kar pa se z odločitvijo ni strinjal, je nemudoma odšel protestirat. To je bila slaba odločitev, saj so mu sodniki takoj 'prilepili' še drugo tehnično napako v sezoni. 

Glede na njegova pretekla dejanja bi povsem upravičeno pričakovali, da bo Slovencu ob tem zavrela kri, toda zgodilo se je nekaj povsem drugega. Dončić je v kratkem šovu za kamero zaigrano potožil nad "krivico", nato pa zgolj zaničujoče odkimal in vse skupaj pospremil z nasmeškom.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
 | Avtor: Print Screen Print Screen

Mavsi so za peto zmago v sezoni (5-1) premagali Charlotte Hornets (124:118). Dončić je bil s 23 točkami, 12 skoki in devetimi asistencami samo eno podajo prekratek za trojni dvojček. Kyrie Irving in Grant Williams sta oba prispevala po 18 točk.

Dončić je po šestih tekmah rednega dela že pri dveh tehničnih napakah. Košarkarja bo doletela prepoved igranja ene tekme, ko bo imel na računu 16 tehničnih napak. V lanski sezoni jih je zbral 17 in si na lestvici najpogostejših kršiteljev delil drugo mesto s Traejem Youngom. Še eno sezono prej je Dončić nanizal 18 tehničnih napak.

Komentarjev 2
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:10 06.november 2023.

    Še en butast naslov. Od šoka se še tri dni ne bom opomogel

  • Ender3 11:29 06.november 2023.

    Bilo bi dobro kakšen Dončićev dan izpustiti...

Sorodne novice