Šport > Košarka
9153 ogledov

S to potezo sta Luka in Kyrie marsikomu zaprla usta. Luka tudi pojasnil, zakaj ...

Luka Dončić in Kyrie Irving Profimedia
Dončić in Irving sta kreirala velik preobrat ter utišala mnoge dvomljivce. Luka je tudi pojasnil, zakaj se letos s Kyriejem toliko bolj ujame.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je bil kljub udarcu v glavo z 29 točkami najboljši strelec Dallas Mavericks ob zmagi proti Orlando Magic s 117:102. Teksašani so morali znova loviti zaostanek za tekmecem, kar je v tej sezoni severnoameriške lige NBA že stalnica.

Mavericks so predvsem v drugi četrtini igrali zelo zaspano in si nabrali 15 točk zaostanka, ob polčasu pa je ta znašal 13 točk (53:66). V drugem delu so znova strnili vrste in že ob koncu tretje četrtine povedli, čeprav so takrat nekaj minut igrali brez Dončića. Ta se je 7:17 minute pred koncem tretjega dela podal v slačilnico, potem ko se je zaletel v Gogo Bitadzeja.

Udarec z glavo Šport Dončić treščil v centra Orlanda, nato zapustil parket

Štiriindvajsetletnik se je vrnil na začetku zadnje četrtine in odigral vseh zadnjih 12 minut. Skupaj s Kyriejem Irvingom sta zapečatila usodo Orlanda z zaporednima trojkama za 114:100 in pripomogla k na koncu zanesljivi zmagi Dallasa. Dvoboj je Luka končal z 29 točkami, šestimi podajami in šestimi izgubljenimi žogami v 35 minutah, Irving pa je dodal 21 točk in deset podaj.

"Luka predstavlja težavo za ekipe, ko ga podvajajo, Kyrie in ostali pa to s pridom izkoriščajo. Vendar tudi Kyrie lahko igra v 'pick and rollu' z vsemi fanti in išče boljši položaj tako zase kot zanje v napadu. Luka že tako zadeva in orkestrira napade ter lahko najde prostega soigralca," je na to temo odgovarjal trener Dallasa Jason Kidd.

"Velikokrat smo že dejali, da ta naveza deluje, le nekaj časa sta potrebovala," je še o dvojcu Dončić-Irving dejal trener Dallasa, ki je bil navdušen nad predstavo svojih dveh zvezdnikov, ki se vse bolj ujameta na igrišču. Na koncu sta ravno njuni prelepi akciji in trojki zabili zadnji žebelj v krsto Orlanda.

Najprej je Luka s prekrasno podajo našel Kyrieja povsem odprtega pri metu za tri točke, slednji pa mu je nemudoma vrnil, ko je po uspešni obrambi Dallasa v tranziciji poiskal Dončića za še eno trojko. Vsaj na začetku sezone naveza, v katero dvomijo številni strokovnjaki, odlično deluje.

"Letos sva skupaj začela s pripravami, skupaj sva trenirala. Tako je precej lažje. Drugače je, če z ekipo ne treniraš in se ne uvajaš, ampak kar takoj začneš s tekmami. Predsezona je za uigravanje in treninge, na takšen način je vse skupaj precej lažje," je po tekmi Dončić pojasnil, zakaj letos na igrišču z Irvingom delujeta dosti bolj prepričljivo, kot v lanski sezoni, ko je Dallas po prihodu Irvinga začel serijsko izgubljati.

Mavericks so trenutno s šestimi zmagami ob le enem porazu drugo najboljše moštvo zahodne konference in hkrati lige. Zaostajajo le za aktualnimi prvaki Denver Nuggets (7-1).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice