Šport > Košarka
6692 ogledov

Tako sramotno so se navijači Zvezde spravili nad slovenskega sodnika

Damir Javor ABA League/Dragana Stjepanović
Navijači Zvezde niso bili zadovoljni z odločitvami slovenskega sodnika na tekmi z Budućnostjo.

Košarkarji Crvene zvezde so se po bolečem porazu proti Partizanu hitro pobrali ter v šestem krogu lige ABA s 95:86 premagali do tega kroga še neporaženo črnogorsko Budućnost iz Podgorice. A čeprav je imela Crvena zvezda večji del večera tekmo pod svojo kontrolo, so se žilavi gosti ob koncu tretje četrtine približali na vsega tri točke zaostanka, tako da je bila atmosfera v dvorani skozi celotno tekmo zelo napeta.

Glavna žrtev napete atmosfere v dvorani Aleksandra Nikolića (nekdanji Pionir) je tako postal slovenski sodnik Damir Javor, katerega je več kot deset tisoč srbskih navijačev skozi tekmo sramotno žalilo. Povod za incident je bila sodniška odločitev ob prodoru Stefana Lazarevića, ko so sodniki dosodili zgolj prekršek, niso pa priznali dveh točk srbskega košarkarja.

Damir Javor | Avtor: ABA League/Dragana Stjepanović ABA League/Dragana Stjepanović

Javor, ki ima z navijači Crvene zvezde pestro zgodovino, je tako postal tarča številnih sramotnih žaljivk, navijači pa so se celo povezali, tako da je v določenem trenutku celotna dvorana skandirala obscene žaljivke. Kako je to izgledalo, si lahko ogledate TUKAJ.

A če Delije niso bile zadovoljne z delom enega Slovenca, so bile vsekakor navdušene nad predstavo drugega. Slovenski reprezentant pri Crveni zvezdi Mike Tobey je namreč tekmo končal kot prvi strelec s 23 točkami, 6 skoki in dvema asistencama.

Mike Tobey | Avtor: ABA League/Dragana Stjepanović ABA League/Dragana Stjepanović

Slovenski sodnik Javor se sicer ni prvič znašel pod drobnogledom navijačev Zvezde. V preteklih letih so mu pogosto očitali, da namerno sodi proti njihovi ekipi. Na družbenih omrežjih so se v pretklosti že večkrat zgražali, ker je vodstvo lige na derbi in kakšne druge pomembne tekme delegiralo zanje pristranskega sodnika.

Zanimiva je tudi zgodovina med Javorom in prvim zvezdnikom Zvezde Milošem Teodosićem, saj si je slednji zaradi poizkusa fizičnega obračuna s slovenskim sodnikom na tekmi Evrolige prislužil visoko kazen.

Damir Javor | Avtor: ABA League/Dragana Stjepanović ABA League/Dragana Stjepanović

Javor sicer velja za enega najboljših in najbolj spoštovanih slovenskih sodnikov, ki je v preteklosti sodil na največjih tekmovanjih, med drugim tudi zaključnem turnirju četverice Evrolige.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar SS666
    SS666 21:39 06.november 2023.

    Nekoč dobro znani Damir Sulejmanbegović iz ljubljanskih Fužin. Zaradi izvornega priimka,zgražanja in smeha v okolici spremeni priimek v Javor,malo zatem se družina preseli v Šiško in kasneje Domžale.... .

Sorodne novice