Šport > Košarka
6237 ogledov

Dončić povedal, po kom bi se morali zgledovati vsi košarkarji

Dončić Profimedia
Najboljši slovenski košarkar je svojega mentorja, s katerim sta si kratek čas delila tudi slačilnico, povzdignil v nebo.

Superzvezdnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks Luka Dončić meni, da bi se moral vsak košarkar v ligi NBA zgledovati po legendi teksaške franšize Dirku Nowitzkemu

Košarkarska zvezdnika sta si eno sezono delila slačilnico v Dallasu, z upokojitvijo Nowitzkega pa je ekipa zakorakala v novo ero pod taktirko Slovenca, ki so ga navijači okronali za Nemčevega neuradnega naslednika.

Dallas je leta 1998 zadel na loteriji, ko se je z Milwaukee Bucks uspel dogovoriti ze prestop Nowitzkega. Nekaj podobnega jim je uspelo dve desetletji pozneje, ko so se v dogovoru za Atlanto Hawks dokopali do Dončića.

Luka Dončić Dirk Nowitzki | Avtor: Epa Epa
Nowitzki je v Dallasu pustil ogromen pečat in še vedno velja za najboljšega košarkarja v zgodovini franšize. Največjo konkurenco mu v tem pogledu predstavlja prav Dončić, ki je sijajno odprl svojo šesto sezono onkraj luže. Na zadnjem obračunu je ob zmagi nad Orlango Magic prispeval 29 točk, tri skoke, šest podaj in dve ukradeni žogi, po tekmi pa je na vprašanje, kaj bi še lahko izboljšal v svoji igri, odvrnil: "Vse."

Dončiću je edina skupna sezona z Nowitzkim, ki je po upokojitvi zasedel položaj posebnega svetovalca ekipe, ostala v lepem spominu. "Imel sem to srečo, da sem bil lahko eno sezono njegov soigralec. To, kar je Dirk naredil za Dallas, je zares izjemno. Pa ne samo kot košarkar, ampak tudi kot človek je naredil ogromno. Po mojem bi se morali po njem zgledovati vsi igralci v ligi," je povedal 24-letnik.

Poleg Nowitzkega mu je bil vzor tudi trener Jason Kidd, še ena košarkarska legenda in nekdanji član Mavsov. "Jason je bil nekoč na mojem mestu, zato dobro ve, kako to je. Je eden najboljših podajalcev vseh časov," je dodal Dončić.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 1
  • Ender3 17:38 08.november 2023.

    Prosim žurnalovce, vsaj kakšen dan brez Dončića bi bil dobrodošel..

Sorodne novice