Šport > Košarka
5218 ogledov

To je glavni razlog za poraz Dallasa, brutalno, kaj so jim naredili Raptors

Luka Dončić Profimedia
Dončić znova čez 30 točk, a je katastrofalna igra Dallasa pod obročema pokopala vse upe na uspeh.

Košarkarji Dallasa so doživeli drugi poraz v severnoameriški ligi NBA. Po Denverju so danes na domačih tleh klonili proti Torontu s 116:127, slovenski košarkarski dragulj v dresu teksaške ekipe Luka Dončić pa je v dobrih 38 minutah dosegel 31 točk, osem podaj, sedem skokov in štiri ukradene žoge.

Pri teličkih, ki so nastopili brez centra Derecka Livelya II, je bil poleg Dončića (iz igre je metal 11:26, od tega za 3 točke 2:10), drugi strelec Kyrie Irving z 22 točkami. Tim Hardaway Jr. je dosegel 17, Derrick Jones Jr. pa 15 točk.

Dallas je prevladoval v uvodni četrtini, po zaostanku z devetimi točkami (24:15) pa je kanadska ekipa najprej vzpostavila ravnotežje, v končnici prve polovice tekme pa si priigrala sedem točk naskoka (62:55). Tehtnico na svojo stran je dokončno nagnila sredi tretje četrtine, ko je povedla s 84:76, od tedaj naprej pa imela tekmo pod nadzorom. Največ je vodila za 15 točk (119:104).

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob odsotnosti odličnega mladega centra Livelyja Dallas pokopala predvsem slaba igra pod obema obročema, kjer so popolnoma odpovedali njihovi izkušeni centri. Toronto je dobil skok s kar 50:38, še dosti bolj boleča pa je bila razlika v točkah znotraj rakete. Raptors so odlično izkoristili bolezen mladega Livelyja ter dosegli kar 72 točk znotraj nasprotnikove rakete. Mavericks so na drugi strani dosegli le 40 takšnih točk.

Dwight Powell je v dobrih 24 minutah igre zbral vsega 5 točk, a pobral vsaj šest skokov, medtem ko je Maxi Kleber v dobrih 15 minutah ostal brez koša iz igre, vse štiri točke pa je dosegel s katastrofalnim 50-odstotnem izvajanjem prostih metov. Pobral je tudi dva skoka. Priložnost je tokrat dočakal celo Richaun Holmes, ki je morda pokazal še največ, saj je v sedmih minutah igre poleg dveh točk zbral vsaj tri skoke, od tega kar dva v napadu.

"Toronto je bil zelo agresiven, prevladoval je pod obročem in imel nadzor nad igro. V prvem polčasu smo izgubili kar 11 žog, kar je odločno preveč. Na naslednjih tekmah bomo morali narediti veliko več, to velja za stroko in igralce," je po drugem sezonskem porazu razočarano dejal trener Maverickov Jason Kidd, ki je kot enega glavnih razlogov za poraz izpostavil ravno odsotnost Livelyja.

"Tako ga pogrešamo. Danes nismo imeli nikogar v raketi. To kaže, kako pomemben je za našo ekipo. Moral bi ga nadomestiti naslednji po vrsti, toda vseeno nismo opravili dobrega dela pri branjenju rakete in obroča," je razlog za poraz izpostavil Kidd, z njim pa se je strinjal tudi Luka. "Ne vem, kaj bi rekel. Naš zadnji nasprotnik Orlando je bil podoben nasprotnik, dominira v raketi. Toda proti njim smo opravili odlično delo, danes pač ne. Moramo se ozreti na tekmo proti Orlandu in se osredotočiti na to, kako smo igrali proti njim. To danes ni bilo dobro."

Tudi Luka je nato izpostavil odsotnost Livelyja kot enega glavnih razlogov za tako slabo igro v raketi, obenem pa je imel za mladega novinca tudi izjemen kompliment. "To, da ga pogrešamo, me ne preseneča. Vi, jaz in celotna ekipa se zavedamo, kako pomemben je za nas. In gre komaj za njegovo 'rookie' sezono. Njegova zgornja meja je resnično visoko, zato ga bomo seveda pogrešali vsako tekmo, ki jo bo izpustil."

Dallas, ki je na dosedanjih tekmah dosegel šest zmag in doživel dva poraza, bo naslednjo tekmo igral v noči na soboto, ko bo v domačem American Airlines Centru gostil Los Angeles Clippers (3-4). Zaenkrat se še ne ve, ali bo imel Kidd na voljo tudi svojega prvega centra.

Komentarjev 2
  • izy25 15:56 09.november 2023.

    Res noro, da ni nobenega v raketi, če pa nimaš centra v ekipi, ki zna pivotirati na koš.

  • Ender3 13:37 09.november 2023.

    Ali moramo res ta ameriški cirkus spremljati v domačih medijih..?

Sorodne novice