Šport > Košarka
12635 ogledov

To je ob Dončiću uspelo le Jordanu in Jamesu

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić v izjemni družbi.

Luka Dončić je ponoči po slovenskem času prikazal izjemno predstavo na dvoboju Dallas Mavericks in Los Angeles Clippers. Že sredi tretje četrtine je presegel mejo 40 točk. Ker je bil dvoboj odločen, je presedel večji del nadaljevanja tekme. Ob izjemnem metu iz igre, zadel je 17 od 21 poizkusov, je na koncu zbral 44 točk.

S tem se je vrnil na prvo mesto med strelci, v povprečju dosega 32.9 točke na dvoboj. Sledijo mu Joel Embiid (31.9), Donovan Mitchell (30.7), Kevin Durant (30.2) in Steph Curry (30.0), ki prav tako presegajo trideset točk po tekmi. Boljše povprečje imata sicer še Devin Booker (31.5) in De'Aaron Fox (31.2), ki pa sta odigrala premalo tekem, prvi dve, drugi tri, da bi bila uvrščena na uradno lestvico.

A Luka se je po zadnji predstavi znašel še v imenitnejši družbi. Postal je šele tretji košarkar, ki je po združitvi lig NBA in ABA (1976) še pred 25. rojstnim dnevom zbral vsaj 30 tekem s 40 točkami ali več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice